• Načítám...
>

V Komunitním centru Mezi domy se sešli senioři

  • 29. listopadu 2018,
  • 19:30,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

V Praze 11 se sešli osamělí senioři. V rámci předvánoční akce si mohli například zazpívat koledy nebo se zúčastnit soutěžního kvízu. Setkání nejen pro ty, kteří se cítí osamělí, uspořádala Jihoměstská sociální.

Reklama

Pracovní název Osamělý senior. Tak organizátoři pojmenovali předvánoční setkání, na které pozvali seniory z Prahy 11. V Komunitním centru Mezi domy pro ně bylo připravené odpoledně plné aktivit. Hned ze startu si návštěvníci poslechli biblický příběh a mohli se také zapojit do zpěvu koled.

"Je to jedno z celého cyklu 4 setkání do období Vánoc. Smyslem té akce je právě, nejen v tom adventu a blížících se Vánoc, nabídnout prostor pro společná setkávání s nějakým programem, zprostředkovat společenský kontakt a lidsky vnést radost do života těch druhých lidí," řekla Jana Holubová, organizátorka akce.

Akci uspořádala Jihoměstská sociální s podporou MČ Praha 11. Přijít mohl opravdu každý kdo měl zájem a o zábavní program bylo skutečně postaráno. 

"Snažíme se oživit tradiční vánoční zvyky pouštěním lodiček, krájením jablek, podbarvíme to samozřejmě reprodukovanou hudbou, budeme vzpomínat na smysl adventu, symboliku vánoční výzdoby. Hlavním smyslem je zase to, co ten advent má přinášet. Zklidnění, potěšení, dobročinnost a udělat něco pro ty druhé," řekla Jana Holubová.

Jihoměstská sociální pořádá pro seniory mnoho pravidelných akcí, do kterých se mohou nově příchozí také zapojit. Běžnou praxí organizace je ale péče o seniory v jejich domovech. 

"Pro ty, kteří jsou sice doma, stará se o ně rodina ale potřebují krátkodobě třeba odjet do lázní, mají nějakou operaci, rekonstruují byt, tak máme odlehčovací centrum, kde mohou tito senioři pobýt od jednoho týdne do 3 měsíců. A pro ty, kteří už potřebují trvalou péči, máme domov pro seniory, kde tráví celý čas a mohou je naopak jejich blízcí navštěvovat," řekl Petr Dvořák, ředitel Jihoměstské sociální a.s. 

Společenský kontakt je důležitý v každém věku. Osamělost mezi seniory je ale mnohem častější. Právě před vánočními akcemi tak chtějí organizátoři lidem nabídnou možnost se mezi sebou i nadále družit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu