• Načítám...
>

Praha 11 stále nemá nové vedení

  • 7. prosince 2018,
  • 18:17,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Poslední městská část v Praze, která stále nemá nové vedení radnice, je Praha 11. Poslední jednání zastupitelstva sledoval kolega Lukáš Kubát a tady jsou podrobnosti.

Reklama

Návrh Pirátů, aby zastupitelé Prahy 11 nehlasovali o novém vedení MČ, byl jednoznačně schválen. Tuto MČ tak i nadále bude řídit rada ve starém složení. 

"Zastupitelstvo Prahy 11 má ten problém, že řada lidí tady vůči sobě má různé animozity. Vyjednat stabilní a silnou koalici, kterou chce Pirátská strana, tedy aby ta koalice trvala až do konce volebního období, je extrémně složité," řekl Martin Duška, zastupitel MČ Praha 11. 

Vítěz voleb, Hnutí pro Prahu 11, potvrzuje, že jednání mezi stranami jsou velmi složitá.

"Tady v minulém volebním období byly vykopané hodně hluboké příkopy. My se svým jednáním po volbách snažíme nějakým způsobem ty příkopy trochu zahrabávat. Alespoň z naší strany vidím tu snahu. Doufejme, že se nějak brzy dočkáme toho, že bude snaha i z druhé strany," řekl Jiří Štyler, zastupitel MČ Praha 11. 

"Stará rada má pořád mandát a bude tedy pokračovat ve své činnosti. Takže všechny věci, které je potřeba projednat, schválit a předložit zastupitelstvu, samozřejmě poběží. Ale pochopitelně to není normální situace. Někde jsem slyšel, že jsme údajně dokonce poslední v republice," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

Fakt, že Praha 11 nemá nové vedení, znamená i to, že MČ bude vstupovat do roku 2019 v rozpočtovém provizoriu.

"Provizorium pochopitelně bude, protože pokud se rozpočet neschválí do konce roku, bude muset být. To máme v podstatě vždy na leden. Tentokrát se to možná protáhne až do února. Ale rozpočet máme připravený a začátkem ledna bude dokonce seminář k rozpočtu," řekl Petr Jirava. 

Všechny strany zastupitelstva Prahy 11 se shodují, že jednání o budoucí vládní koalici pokračují a jsou velmi intenzivní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu