• Načítám...
>

Praha 11 se dočkala kluziště

  • 21. prosince 2018,
  • 17:07,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Po několika letech se obyvatelé Prahy 11 dočkali kluziště. To je k dispozici pouze měsíc v areálu Modré školy v pražských Hájích a má posloužit ke zjištění, zda by byl o podobné sportoviště mezi místními obyvateli zájem.

Reklama

Obyvatelé Prahy 11 se dočkali kluziště. To vyrostlo v areálu u Modré školy a jeho získání bylo pro vedení radnice nelehkým úkolem.

"Já jsem měl ambici, aby ledové kluziště v zimě na Praze 11 pro veřejnost vzniklo už několik let, ale bránil tomu obecně jeden problém a to jsou peníze. Zejména ledové kluziště není levné a když jsme zkusili v minulých letech akumulovat peníze, tak se nám zase nelíbilo, jak se mají ve sportovní komisi, kde většina členů měla pocit, že milion za ledové kluziště by se dal využít za nějaké jiné sportovní aktivity," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Radnice jedenácté Městské části se proto rozhodla pro umělé kluziště. Jeho pořízení bylo mnohonásobně levnější a městská část tak může otestovat, jak velký bude zájem ze strany veřejnosti.

"Tímto kluzištěm otestujeme zájem občanů a s tím jde potom v budoucích letech pracovat a zkusit do toho dát víc peněz, aby to kluziště bylo větší, aby tu bylo případně déle než měsíc a aby bylo ledové, což stojí násobně více peněz," řekl Jakub Lepš.

Ozkoušet veřejné kluziště si v Praze 11 přišly zejména děti. Ty nápad radnice ocenily. Nemusí totiž jezdit bruslit do okolních městských částí.

anketa

Pokud nemáte vlastní brusle, můžete si je za malý poplatek půjčit na místě. Bruslit se u Modré školy bude zhruba do poloviny ledna a to od pondělí do pátku mezi 13. a 20. hodinou. O víkendu pak vždy od 10 do 17 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu