• Načítám...
>

Úřad Prahy 11 předal sbírku hygienických potřeb

  • 21. prosince 2018,
  • 17:09,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Městský úřad Prahy 11 uspořádal materiální sbírku. Od listopadu mohli zaměstnanci úřadu do sbírky přispět hygienickými potřebami, které poputují ke klientům sociálních služeb. Za všechny si z rukou zástupců úřadu přišel sbírku převzít klient Diakonie.

Reklama

Velkou radost neskrýval pan František, který navštívil Městský úřad Prahy 11. Převzal si tu totiž sbírku hygienických potřeb, kterou právě kvůli němu uspořádali zaměstnanci úřadu. Pan František je totiž klientem Sociálních služeb a Diakonie a MČ se o něj pomáhá starat. Jemu, ale i ostatním, teď dobrovolníci nasbírali vše co potřebuje a sám si nemůže dovolit koupit. 

"Není na tom příliš dobře finančně, nemá dost prostředků na to, aby si kupoval pravidelně hygienické potřeby. Současně i v Diakonii jsou další klienti, takže jsme se dohodli, že bychom tady mohli zkusit oslovit kolegy z úřadu a zorganizovat takovou materiální sbírku," řekla Gabriela Hostomská, vedoucí odboru soc. věcí ÚMČ Praha 11. 

V 5 bednách tak na pana Františka čekaly zubní pasty, kartáčky, deodoranty, pěny na holení a protože výzvu někteří zaměstnanci úřadu pochopili po svém, dostal pan František i některé hygienické potřeby určené ženám. O ty se ale rozhodně má s kým podělit. 

"Chtěli bychom moc poděkovat úřadu MČ Praha 11 a Fondu dalšího vzdělávání za to, že Františkovi pomohli tyto věci sehnat. Je v takové situaci, že za tuto pomoc je velmi vděčný, stejně jako my. Všechny ty věci určitě najdou velmi dobré uplatnění. Určitě to František nevyužije všechno sám, takže se podělí i s ostatními, kteří u nás žijí natrvalo. Tímto způsobem, tedy většina půjde Františkovi, co mu nepůjde, to využijeme ve prospěch dalších klientů, kteří u nás žijí," řekla Andrea Vachtlová, sociální pracovnice Diakonie.

"Chtěla bych poděkovat všem kolegům, protože jak vidíte, tak se ukázalo, že jsme se všichni té myšlenky chopili, každý našel nějakou rezervu, buď finanční nebo věcnou," řekla Gabriela Hostomská. 

Hned na jaře budou zaměstnanci pokračovat. Tentokrát to vezmou od podlahy a pokusí se nasbírat hygienické potřeby pro všechny klienty Ošetřovatelského centra Janouchova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu