• Načítám...
>

Betlémské světlo rozvážel po Praze 11 autobus

  • 23. prosince 2018,
  • 22:11,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Čtvrtou adventní neděli projížděl ulicemi Prahy 11 autobus s Betlémským světlem. Konala se zde akce Betlémské světlo pro Jižní Město. Během odpoledne měl tento autobus několik zastavení, díky tomu si pro Betlémské světlo mohli přijít všichni zájemci.

Reklama

Již podruhé projížděl Prahou 11 speciální autobus DP. Ten pro zájemce rozvážel Betlémské světlo. 

"Hlavní úmysl je přiblížit lidem to Betlémské světlo, které se přiváží každý rok z Betléma. Má to být symbol Vánoc. Zde na Jižním Městě chceme těm lidem přiblížit, že není potřeba nějakého shonu, zmatku a podobně, ale aby rodiny přišly, daly si svařák, čaj, cukroví, poslechly si vánoční koledy, písničky a jen tak si odpočinuly," řekl Michal Prívara, kněz a řidič autobusu.

A tak desítky a stovky lidí přicházely, užívaly si dokonale vánoční atmosféru a domů si odnášely plamínek Betlémského světla. 

"Já jsem kněz, psychoterapeut a také řidič. Když mám čas, jdu si relaxačně zajezdit na linku. Takže jsem si půjčil autobus, mám partu mladých lidí, které mám velice rád a pomáhají mi v hodně věcech, tak jsme zorganizovali akci, kde zastavujeme na zastávkách podle přesně stanoveného jízdního řádu," řekl Michal Prívara. 

Autobus s Betlémským světlem křižoval na čtvrtou adventní neděli ulice Jižního Města více než 4 hodiny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu