• Načítám...
>

Podchod u Chodovské tvrze ohrožuje chodce

  • 17. ledna 2019,
  • 15:39,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Špatný stav podchodu u zastávky Chodovská tvrz dlouhodobě znepokojuje obyvatele Jižního Města. Podchod je ve správě Technické správy komunikací hlavního města Prahy a v loňském roce prošel diagnostikou, na základě které v něm byla nainstalována zajišťovací věž. Opravy se koridor pod Türkovo ulicí dočká až v roce 2020.

Reklama

S Trojskou lávkou srovnává stav podchodu pod ulicí Türkova zastupitel Jiří Štyler z opozičního Hnutí pro Prahu 11. Koridor u zastávky Chodovská tvrz je velmi frekventovaný a obyvatelé Jižního města proto mají obavy o svou bezpečnost. 

"Při sebemenší vibraci, tzn. průjezdu autobusu, hrozí nebezpečí, že budou padat kusy betonu. Na východní straně je ZŠ Chodov, ZŠ Donovalská a tam chodí chodovské děti do těchto obou škol, takže musí procházet pod tímto havarijním stavem. Kdy někomu něco spadne na hlavu, to je teď na odpovědnosti vlastníků a správců," řekl Jiří Štyler, zastupitel MČ Praha 11.

Podle slov zastupitele Štylera je za vším laxní přístup TSK hl. m. Prahy a vedení městské části. 

"Objekt bohužel není ve správě MČ. Je ve správě TSK. Přestože jsme na TSK několikrát apelovali aby objekt dala do pořádku, aby se občané Jižního Města nebáli pod ním chodit, tak nemůžeme nic víc s touto situací udělat a napravit jí tak, aby vyhovovala obyvatelům," řekla Anna Kočicová, tisková mluvčí MČ Praha 11.

TSK v létě loňského roku provedla kompletní diagnostiku podchodu. Odstranila části betonu, které by mohly odpadávat a nainstalovala zajišťovací věž. Ta bude v místě stát do zahájení rekonstrukce.

"A to je vymezení pruhu pro projíždění vozidel nad podchodem a omezení váhy projíždějících vozidel. Až toto budeme mít osazeno betonovými city bloky, které budou vymezovat koridor dopravním značením, které bude omezovat váhu, tak poté bude moci být odstraněna věž jako taková," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Na rekonstrukci podchodu pod ulicí Türkova si zřejmě ale obyvatelé Prahy 11 budou muset počkat. V současné době se připravuje projektová dokumentace. Opravy jsou plánované na rok 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu