• Načítám...
>

Praha 11 je stále bez nového vedení

  • 17. ledna 2019,
  • 21:20,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Ani po více jak třech měsících po volbách nemá Praha 11 nové vedení radnice. Na jednání zastupitelstva byly body o volbě starosty a radních staženy. Přesto se ale rýsuje nová koalice. A na únorovém zastupitelstvu by už k hlasování mělo dojít.

Reklama

V Kulturním centru Zahrada proběhlo už třetí zasedání zastupitelstva Prahy 11 v novém složení, ale ani na tomto jednání nebylo zvoleno nové vedení městské části.

"Samozřejmě je to situace, která není obvyklá, je naprosto výjimečná v dějinách Prahy, ale přeci jen ta situace se už posunula a dá se předpokládat, že na příštím zastupitelstvu už nová rada zvolena bude," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

Novou koalici v Praze 11 by měli složit Piráti společně s hnutím ANO, Top 09, Starosty a Občanskou demokratickou stranou. Úplně tak bude vyšachován jasný vítěz voleb Hnutí pro Prahu 11.

"Voliči to opravdu rozdali tak, že těch kombinovaných variant je minimum, z našeho pohledu je toto opravdu varianta, ke které se musíme upnout, ta jednání trvají dlouho a teď to vypadá, že se v posledních dnech posouváme vpřed. Ta první a nejdůležitější součást koaliční dohody je samozřejmě na obsazení a tam se rýsuje finální řešení - doufáme, že v řádu dnů bude jasno. Nicméně pak samozřejmě zbývají ještě výbory, komise, předpřipravit programové věci," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

"My jsme se dostali na úroveň posunu, kdy všechny strany mírně ustoupily, kdy jsme se shodli na počtech rozložení rady, v současné chvíli je domluveno, že Piráti budou mít tři pozice v radě, ostatních 6 pozic se rozdělí po dvou. To znamená, že TOP 09, ANO a ODS by měli mít dvě, dvě a dvě," řekl Jiří Dohnal, zastupitel MČ Praha 11.

Právě Jiří Dohnal z České pirátské strany by se měl stát budoucím starostou MČ.

"Pirátům bylo potvrzeno, že mohou počítat s tou pozicí starosty a protože jsem v této chvíli lídr na kandidátce, tak by se jednalo o mojí osobu," řekl Jiří Dohnal, zastupitel MČ Praha 11.

Na čtvrtek 21. února je svoláno další zastupitelstvo Prahy 11. Pokud vše půjde podle plánů, mělo by být na tomto zastupitelstvu zvoleno nové vedení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu