• Načítám...
>

Praha 11 má novou sportovní halu

  • 8. února 2019,
  • 16:20,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Základní škola Campanus v Praze 11 má novou víceúčelovou sportovní halu. Ta zatím poskytuje zázemí pro místní žáky ale v budoucnu by mohla sloužit i veřejnosti.

Reklama

Zástupci radnice Prahy 1 spolu s ředitelkou ZŠ Campanus slavnostně zahájili provoz nové víceúčelové sportovní haly. 

"Situace, kdy neustále narůstá počet dětí, které chodí do školy a tím pádem také počet dětí, který sportuje, tak ta sportovní infrastruktura haly je opravdu na Praze 11 napnutá k prasknutí. To pomohlo, že jsme to prosadili, aby vznikla další hala, kde děti mohou sportovat," řekl Jakub Lepš, radní MČ Praha 11. 

"My jsme šťastní, že konečně novou halu máme, protože jsme po ní toužili už asi 20 let. A proto, že máme hodně sportovců, jsme opravdu škola, která sportuje a floorbal je náš hlavní sport, tak jsme toužili po floorbalové hale. Máme ohromnou základnu floorbalistů, máme 13 nebo 14 floorbalových týmů," řekla Lenka Derková, ředitelka ZŠ Campanus.

Otevření této nové haly si nenechali ujít ani místní žáci, kteří neskrývali nadšení a své ambice. 

anketa

Hřiště, které se dá různě upravovat, není určeno jen floorbalu, ale i dalším sportovním aktivitám. Navíc disponuje odpruženou podlahou, která tlumí nárazy a pády. 

"Oficiálně se tady může hrát basketbal a volejbal. Samozřejmě, pro naši školu tady mohou probíhat i jiné sporty," řekla Lenka Derková.

Vzhledem k tomu, že je v Praze 11 o sport velký zájem, radnice plánuje zpřístupnit tuto víceúčelovou halu i veřejnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu