• Načítám...
>

Středisko osobní hygieny je opět v provozu

  • 12. února 2019,
  • 18:49,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Středisko osobní hygieny v Praze 11 je opět otevřeno. Nově zrekonstruovaný prostor nyní může sloužit všem seniorům v této městské části. Využívat ho mohou stávající i nově příchozí klienti.

Reklama

V domě s pečovatelskou službou v Šalounově ulici v Praze 11 bylo po několika letech zrekonstruováno Středisko osobní hygieny. To bylo dlouhodobě ve špatném stavu a tak vedení MČ jeho rekonstrukci považovalo na nezbytnou.

"Ten původní prostor tady byl využíván jen nárazově a byl nevyhovující, tzn. ošklivá podlaha, stěny, vybavení zdaleka nebylo takové jako dnes. Takže jsme ho opravdu generálně rekonstruovali a teď si ho mohou občané Prahy 11 užít opravdu v krásném prostředí," řekla Anna Kočicová, tisková mluvčí MČ Praha 11.

Středisko osobní hygieny je určeno všem seniorům z Prahy 11, a to jak stávající klientům, tak i novým zájemcům. K dispozici je tady třeba nově zrekonstruovaná sprcha nebo vana s posuvným sedátkem. 

"Středisko osobní hygieny může využívat jakýkoliv senior nebo osoba se zdravotním znevýhodněním z Prahy 11, která potřebuje pomoci s hygienou a nemá pro to doma podmínky. Takže je třeba propuštěn z nemocnice, má problém ohýbat nohy, potřebuje bezbariérový vstup do sprchy, doma má vysokou vanu. Může to používat i dočasně po dobu rekonvalescence," řekla Dominika Zemanová, vedoucí pečovatelské služby SOH. 

Středisko osobní hygieny v Šalounově ulici je dobře dostupné. Méně pohyblivým klientům ale i přes to nabízí také pohodlnou variantu dopravy. 

"Člověk, který má zájem o využití Střediska osobní hygieny se buď dopraví sám s pomocí rodiny, MHD nebo využije běžně dostupné komerční přepravní služby. Případně, pokud nemá žádnou možnost toho využít, může poprosit nás a my ho dopravíme našimi vozy z domova sem a zpátky," řekla Dominika Zemanová. 

Ceník Střediska osobní hygieny i jeho provoz mohou zájemci najít na webových stránkách Jihoměstské sociální.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu