• Načítám...
>

Praha 11 má nové vedení

  • 20. února 2019,
  • 13:19,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Po čtyřech měsících od voleb je už konečně jasno o novém složení radnice Prahy 11. Městskou část povedou Piráti, hnutí ANO, ODS a koalice TOP 09 a STAN. Novým starostou obvodu byl zvolen Jiří Dohnal z České pirátské strany.

Reklama

Dlouhé a plné osobních útoků. Takové bylo ustavující zastupitelstvo MČ Praha 11. Nové vedení Prahy 11 se nakonec podařilo zvolit, když se starostou stal Pirát Jiří Dohnal.

"Dnešního dne došlo, konečně po 4 měsících vyjednávání, ke zvolení starosty a nové rady. Prakticky se jedná o bod, kdy po té dlouhé době došlo k potvrzení politické dohody mezi 4 politickými subjekty, tedy mezi Piráty, ANO, TOP 09-STAN a ODS, které se dohodly a svými podpisy stvrdily podpisem koaliční smlouvu. Takže dnes můžeme konečně po 4 měsících začít pracovat," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11. 

Nový starosta má hned několik programových priorit. 

"Je potřeba se věnovat budově Sandra, která je určena k bydlení. Potom tady máme dostavbu chodovské školy, kdy je před výběrem firmy k realizaci té přístavby, takže o tom jednáme. Potom máme problém s parkováním, takže je potřeba vyřešit parkování např. parkovacími domy," řekl Jiří Dohnal.

Nově budou mít ve vedení MČ své zástupce i občanští demokraté. Podle nich se programové priority mezi jednotlivými stranami zastupitelstva příliš neliší. 

"Dá se říci, že jediný třecí bod, který je dnes mezi opozicí a koalicí, je otázka územního rozvoje. Protože zde máme opozici, která v podstatě považuje jakoukoliv cihlu, která se na Jižním Městě postaví, za zločin. My si ale myslíme, že Jižní Město, jako každé město, je živý celek, který se rozvíjí, jehož potřeby se v čase mění a kde je tedy zapotřebí reagovat na to, jak se město rozvíjí a jak se mění potřeby obyvatel. To je otázka toho územního rozvoje," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11. 

Praha 11 byla poslední MČ hlavního města, kde po říjnových volbách vládlo ještě staré vedení radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu