• Načítám...
>

ZŠ K Milíčovu otevřela poradenské centrum

  • 26. února 2019,
  • 18:03,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Stále více studentů a rodičů vyhledává pomoc speciálních pedagogů. ZŠ K Milíčovu se proto rozhodla ve svých prostorách vybudovat poradenské centrum s odborníky. Díky široké škále zaměření jsou pracovníci schopni pomoci nejen se zvládáním výuky, ale i s rodinnými problémy.

Reklama

ZŠ K Milíčovu, která sídlí v Praze 11, otevřela poradenské centrum jak pro žáky, tak i pro jejich rodiče. Odborníci jsou zaměřeni např. na psychologii, sociální pedagogiku, osobní růst nebo na metodiku a prevenci patologických jevů.

"Jednak řeší vrstevnické vztahy, vztahy v kolektivech. Mnohdy se nedokážou zorientovat sami v sobě, mívají také dost často problémy v rodině, které se snažíme pomáhat řešit jak rodičům, tak i dětem," řekla Hana Štrossová, vedoucí poradenského centra.

Na žáky, kteří mají poruchy učení nebo pozornosti, dohlíží speciální pedagogové i během výuky. Poradenství je tak mnohem efektivnější. 

"Odborník potřebuje to dítě vidět přímo v akci, přímo v tom vyučování, aby si dokázal udělat obrázek o tom, co to dítě vlastně potřebuje, jak s ním pracovat a jak případně pomoci tomu dítěti, také ale tomu pedagogovi, který ho vyučuje," řekla Hana Štrossová. 

Peníze na financování odborných učitelů získala ZŠ z evropských fondů. Vznik centra kladně hodnotí i radní Prahy 11 - Zuzana Ujhelyiová. 

"Přijde mi velice komplexní, protože tady se bude pracovat jak s dětmi, tak, v závislosti na tom, i s rodiči a pedagogy, což mi přijde správný směr, kterým by se to mělo dále ubírat. Praha 11 zřizuje 9 základních škol a samozřejmě by se mně osobně líbilo, kdyby to bylo na většině škol, protože to opravdu považuji za prospěšné. Záleží ale na tom, jak se k tomu postaví ředitelé," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11. 

Do ZŠ K Milíčovu dochází necelých 1000 žáků, 200 z nich v současné době využívá toto poradenství.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu