• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči cvičili zásah na Opatově

  • 25. března 2019,
  • 12:30,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

V objektu bývalého hotelu Opatov proběhlo taktické cvičení jednotek sborů dobrovolných hasičů. Jeho cílem bylo prověřit akceschopnost, dojezdové časy a taktické postupy při zásahu ve výškové budově. Zda jsou požárníci na tyto mimořádné události připraveni uvidíte v následující reportáži.

Reklama

V budově bývalého hotelu na Opatově se uskutečnilo další cvičení jednotek SDH. 

"Cílem cvičení bylo prověřit akceschopnost jednotek SDH městských částí hl. m. Prahy. Cvičilo se ve 3 částech tohoto objektu. Byl to suterén, bylo to 3. a 4. patro a 7. a 8. patro, kde bylo vždy zakouřeno, předmětem bylo vyhledávaní osob, poskytnutí první pomoci, jejich záchrana a samozřejmě také hašení," řekl Václav Kratochvíl, řídící cvičení.

Svým rozsahem bylo toto cvičení, do kterého se zapojily všechny jednotky SDH, největším v Praze. Menší cvičení jednotlivých složek IZS se v této budově konají pravidelně několikrát do roka.

"Tady trénují všechny záchranné složky IZS, protože to je v podstatě jediná výšková budova, která je dlouhodobě opuštěná," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Postup jednotek při zásahu sledovala hodnotící komise složená z řad profesionálních hasičů.

"Hodnocení funguje tak, že mají na papíře dané jasné body, na které se mají zaměřovat. Jestli funguje komunikace, jestli správně probíhá to vyvedení osob," řekl Jan Svoboda, velitel zásahu.

"My, jako jednotky požární ochrany, se řídíme naší odbornou literaturou. Mám na mysli bojový a cvičební řád. Uvedené skutečnosti v těchto odborných publikací my hodnotíme v rámci zásahu," řekl Marek Steiner, člen hodnotící komise.

Po ukončení zásahu proběhlo jeho vyhodnocení, aby zasahující sbory měly zpětnou vazbu a věděly, co je potřeba při jejich postupu do budoucna vylepšit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu