• Načítám...
>

Halloween se slavil také na Praze 12

  • 27. října 2017,
  • 20:52,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

Ačkoliv je Halloween původně americký svátek, tak u nás za posledních dvacet let bezesporu zdomácněl. Vyřezat si hlavu z dýně a pak ji strašidelně osvítit patří už neodmyslitelně k závěru měsíce října. Tento svátek slavili také děti z MČ Praha 12.

Reklama

Svátek Halloween se slavil na Viničním domku jako svátek předvečeru Všech svatých. Nejenom, že se tu vyřezávaly dýně, ale také se tu trošku lidé báli.

"Máme třetí ročník Halloweenu na dvanáctce. Osobně vnímám Halloween jako něco, co sem zaválo přes moře. My jsme se také různě báli a vyhledávali různé aktivity, kde se člověk bojí, takže si myslím, že o to to mají ty děti dnes veselejší, že jim můžeme připravit něco podobného," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Pohádkově strašidelné bylo podkroví Viničního domku, kde na děti čekala stezka odvahy s mnichem a tajemnými zvuky. Jinak si tu děti i jejich rodiče užívali především vydlabávání dýní a také zpěv s kytarou. Všem se také líbilo divoké vystoupení středověkých šermířů.

"My samozřejmě musíme nabízet takovou zábavu pro děti, aby se to trošku vyrovnalo tomu trendu, který je v současné době. Jsou to mobilní aplikace, hry na ipadech, xboxech, všech portálech a médiích, takže musíte připravit něco, co ty děti nadchne. To si myslím, že se nám tady podařilo," řekl Richard Rezek, Dům dětí a mládeže Moneta.

anketa

Halloween byl také tak trochu svátkem milovníků dobrot z dýně. Mohli tu ochutnat polévku, sladký i slaný koláč, cukrovinky, kompot a nebo bábovku. Ti co dýni neradi, stánek s buřty a výborným svařeným vínem stál opodál. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu