• Načítám...
>

Praha 12 podpořila Hnutí Stonožka

  • 18. prosince 2017,
  • 11:20,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Třetí adventní neděli proběhl vánoční program ve Viničním domku v Praze 12. Seznámit jste se tu mohli se současnými vánočními trendy a dekoracemi. Městská část při této příležitosti předala finanční dar Hnutí na vlastních nohou – Stonožka.

Reklama

I třetí adventní neděli se mohli návštěvníci Viničního domu těšit na vánoční písně, tvořivé dílny, ale i dětský bazárek. Mezi hosty nechyběl ani starosta MČ Prahy 12 Milan Maruštík který předal finanční sbírku Hnutí Na vlastní nohy Stonožka.

"My jsme se nějakým způsobem potkali, padli jsme si s paní Jensen do oka a na základě toho vznikla nějaká spolupráce a snažíme se nějakým - aspoň drobným obnosem přispět. V rámci Halloweenu jsme vybrali 4609 korun," řekl Milan Maruštík.

Hlavním smyslem Hnutí Stonožka je nejen pomáhat, ale i vychovávat naše děti.

"Já bych si velice přála, aby každé české dítě mělo tu vizi, o čem ten svět je, že můžeme pomáhat," řekla Běla Gran Jensen, prezidentka Hnutí Stonožka.

Stonožka pomáhá dětem u nás i v zahraničí už 27 let. Přestože začátky nebyly jednoduché, podařilo se ji dostat na světovou úroveň.

"Hlavně mi šlo o to, aby ty naše děti měly ty samé možnosti, jako měly norské děti, švédské, španělské, belgické a tak dále. Dnes bych těm dětem v Belgii, Španělsku, Norsku, Švédsku a tak dále, aby měly ty samé možnosti jako ty české," Běla Gran Jensen.

Součástí programu byl i bazárek, kde si mohli zájemci nakoupit praktické předměty a přispět tak na rozvoj léčby Crohnovy nemoci dětí.

"Na každé výstavě a koncertě máme dobročinný bazárek," Ivana Svobodová, provozovatelka ateliéru Barevný domeček.

Hnutí se podařilo za téměř 30 let činnosti vybrat přes 100 miliónů korun. Nezbývá, než ji držet palce, aby i nadále úspěšně pomáhala dětem i v následujících letech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu