• Načítám...
>

Modřany budou mít nový rybník

  • 9. ledna 2018,
  • 19:58,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Modřany se už brzy dočkají nového rybníka. Kromě něj vznikne i tůně s mokřadem. Prostředí tak bude ideálním azylem pro živočichy a ptáky. Už v červnu si tak modřanští obyvatelé užijí novou vodní plochu s přírodním charakterem.

Reklama

Modřany se brzy dočkají nového rybníka. Ten bude vybudován tady v západním cípu Modřanské rokle, jen nedaleko od frekventované ulice Generála Šišky.

"Cílem projektu je vznik biotopu. Budou tam živočichové, vznikne tam i mokřadní společenstvo, to znamená, že tam budou moci být obojživelníci a nějací další bezobratlí živočichové, kteří potřebují mělké vody," řekl Richard Beneš - zástupce vedoucího střediska Vodních toků, Lesy hl. m. Prahy.

Rybník by měl pomoci s nedostatkem vody v krajině a měl by usnadnit boj se stále častějším suchem.

"Projekt je ve fázi, že byly v současné době vykáceny porosty, byl proveden protlak odpadních potrubí do Libušského potoka. V současné době je ve výběrovém řízení na dodávku zemních prací, které budou dokončeny a pak bude probíhat výstavba funkčního objektu a napouštěcího zařízení," řekl Richard Beneš.

Nového rybníku napájeného z Libušského potoka se dočkají Modřany v červnu.

"Pro obyvatele tam vznikne nový rekreační prvek, který budou moci využívat k tomu, že tam budou moci chodit na procházky a budou mít možnost se dotknout té vodní hladiny. Celkové náklady jsou 7 milionů," řekl Richard Beneš.

Celý projekt je součástí revitalizace Libušského potoka v Lipinách. Ta by měla být kompletně hotova na podzim tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu