• Načítám...
>

Praha 12 finančně přilepšila volebním komisařům

  • 14. ledna 2018,
  • 20:34,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Starosta Milan Maruštík objel při prvním kole prezidentských voleb všechny volební komise v Praze 12, aby komisařům osobně poděkoval. Vedení městské části navíc volební komisařům finančně přilepší a to přímo ze svého rozčtu.

Reklama

Pozdravit se, poděkovat za účast ve volební komisi a předat drobný dárek. Přesně toto udělal starosta Prahy 12, Milan Maruštík, ve všech volebních komisích ve své MČ.

"Myslím si, že ta činnost ve volební komisi je náročná na svůj osobní čas, a ten osobní čas ti lidé rozhodně nedávají MČ na úkor toho, že by za to byli dostatečně finančně ohodnoceni," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

Ač se může zdát, že je práce ve volební komisi nenáročná, jsou hodiny, kdy je ve volební místnosti tlačenice. 

"Nejvíce lidí bylo asi hned po otevření. Včera po 14:00 a poté v takových etapách. Lidé chodili z práce, takže mezi 16:00 až 18:00 byl největší nápor, potom to polevilo. Ty prezidentské volby jsou celkem nenáročné na to počítání, protože tam jsou daní kandidáti, nemusí se tam kroužkovat, nejsou tam preferenční hlasy, takže o to je to jednodušší," řekl Igor Stahala, předseda volební komise. 

Komisaři ze Základní školy T. G. Masaryka ale mají svou práci rádi. 

"Já myslím, že jsme perfektní tým. Už jsme tady několikáté volby ve stejném složení, takže už jsme na to zvyklí," řekl Igor Stahala.

MČ Praha 12 navíc svým komisařům finančně přilepšila, a to přímo ze svého rozpočtu.

"My jsme dokonce udělali opatření, které nám umožní v rámci 2. kola prezidentských voleb tu částku navýšit, ovšem z našeho rozpočtu," řekl Milan Maruštík. 

Volební účast v Praze 12 byla v 1. kole prezidentské volby skoro 68,5% hlasů. To je zhruba o 1% více než v celé Praze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu