• Načítám...
>

Budova TVM Tower v Praze 12 je přísně střežena

  • 22. ledna 2018,
  • 13:42,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

Budova obytného komplexu TVM Tower v Praze 12 bude přísně střežena. V posledních měsících si lidé žijící v jejím okolí stěžovali na nadměrný hluk v nočních hodinách nebo na nepořádek kolem tohoto domu. Bezpečnostní audit by měl zajistit ostrahu běžných i sociálních bytů a kanceláří, které se v tomto velkokapacitním panelovém domě nacházejí.

Reklama

TVM Tower. 21 patrová, 69 metrů vysoká budova ubytovacího komplexu společnosti TVM Net při plné obsazenosti ubytuje až 900 lidí. Převážně jen zahraničních dělníků. V minulosti tu ale docházelo k častým slovním, ale i fyzickým potyčkám, narušování nočního klidu v okolí obytného komplexu byl nepořádek a lidé z přilehlého sídliště si často stěžovali. Dnes už je tomu jinak. V TVM Tower už je pořádek a klid. Pravidla ochrany a bezpečnosti vyšla z bezpečnostního auditu a už jsou téměř rok přísně dodržována.

"Manažeři této firmy čelí nepříliš přátelskému prostředí ze strany lidí, kteří v okolí bydlí a proto se správně rozhodli, že si nechali celou budovu s okolím prověřit, já jsem tam udělal bezpečnostní audit, kdy jsme opravdu prošli vše od půdy až po sklepy. Musím říci, že pánové pečlivě sledovali všechna má doporučení a pokud vím, tak je také všechna realizovali," řekl Andor Šándor, bezpečnostní poradce.

Byla rovněž vyměněna bezpečnostní agentura, která je kvalitnější. Funguje tu vnější i vnitřní kamerový systém a také recepce se 24 hodinovým provozem.

"Nemůžeme vyloučit selhání jednotlivce. Ale myslím si, že pravidla byla nastavena tak, aby nedošlo k selhání systémovému," řekl Andor Šándor.

Z bezpečnostního auditu vycházela i některá další netechnická pravidla a doporučení, která se týkají chování dělníků, kteří jsou tu ubytováni.

"Pravidla vstupu, pravidla přijímání dělníků, pravidla chování dělníků," řekl Andor Šándor.

"Situaci kolem objektu TVM Tower v Kutilově ulici dále bedlivě sledujeme, vnímáme zlepšení té situace, máme i zpětnou vazbu od našich občanů, se kterými jsme v kontaktu, zejména pak s petičním výborem," řekl Robert Králíček, radní MČ Praha 12.

Dnes je v této budově restaurace, jsou tu ordinace lékařů a do budoucna by tu mělo fungovat Alzheimerovo centrum nebo dům s pečovatelskou službou. I z těchto důvodů je a bude bezpečnost v tomto komplexu velmi podstatná. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu