• Načítám...
>

Ateliér kresby a malby pomáhá talentům

  • 25. ledna 2018,
  • 19:25,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

Ateliér kresby a malby v Městské části Praha 12 je místem kreativní tvorby a studia. Základům malování a kreslení se tu učí úplní začátečníci, ale i ti pokročilejší, kteří se chtějí tomuto umění věnovat po celý život.

Reklama

Ateliér paní Karly Hoffmanové existuje v Modřanech už téměř 20 let. Za tu dobu tu připravila ke zkouškám na VŠ desítky dnes už známých architektů a malířů.

"Děti už chodí od věku 6 let, dokonce jsem tady měla holčičku mladší. Ateliér funguje jako volnočasové aktivity pro děti, které si malují pro radost, pracujeme hodně individuálně, aby je to tady bavilo, aby měly hezké prostředí a aby to byl pro ně relax. Totéž platí pro ty starší -studenty i dospělé," řekla Karla Hoffmanová, ředitelka Ateliéru malby a kresby.

V ateliéru malby a kresby se vyučují také přípravné kurzy na střední umělecké školy a na vysoké školy zaměřené na architekturu. Zatím se nestalo, že by někdo po složení přijímacích zkoušek nebyl na požadovanou školu přijat.

"Nyní máme 125 úspěšných lidí, kteří se dostali na umělecké školy i v oblasti architektury a teď máme nahlášeno, že pět lidí zase udělalo zkoušky ze středních škol, takže by to dávalo 130," řekla Karla Hoffmanová.

Absolventi kurzů se v ateliéru často zastaví. Třeba i po několika letech. Buď jen na kus řeči a nebo na odbornou konzultaci.

"Když jim řeknu o výstavě, tak rádi přijdou. Hlásí se ke mně," řekla Karla Hoffmanová.

Paní Hoffmanová má neuvěřitelnou energii a malbu i kresbu nejenom že miluje, ale také jí rozumí. Navíc má, jak se říká, na talenty nos. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu