• Načítám...
>

Praha 12 odmítla dar v podobě pozemku

  • 16. ledna 2018,
  • 16:16,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

Nedaleko hlavního dopravního tahu na Komořany má v Modřanech vzniknout nový developerský projekt. Podle nákresů tu má společnost Linkin Invest postavit čtyři nové domy. A právě tato společnost nabídla Praze 12 ještě dar v podobě nemalého pozemku. Zastupitelstvo ho však z neznámých důvodů odmítlo.

Reklama

Jedná se o tento pozemek, který sousedí s ulicí Komořanská. Rozkládá se vedle fotbalového hřiště Modřany a jeho hodnota převyšuje částku 4 milionů korun.

"V roce 2008, kdy byl schválen základní projekt firmy Neoriviera byla dohoda, že investor věnuje MČ Praha 12 pro rozvoj školské infrastruktury 180 korun za metr čtvereční obytné plochy, který realizuje. Situace dospěla k tomu, že Neoriviera nerealizovala tyto své projekty, ale začala je postupně prodávat dalším investorům a stavebním firmám," řekl František Adámek, radní MČ Praha 12.

Jedním z investorů byla i firma Linkin Invest, která kromě toho, že dodržela původní dohodu z roku 2008, nabídla Praze 12 ještě dar.

"Nad rámec toho nám chtěla věnovat pozemek v rozloze asi 1000x100 v hodnotě 4 miliony 50 tisíc. Plus milion korun na údržbu tohoto pozemku. My jsme velmi vážně uvažovali o tom, že bychom tam pro potřeby nejen fotbalistů, kteří jsou v těsném sousedství, tak jsme tam chtěli realizovat jakési parkovací stání nejen pro jejich potřeby. Je třeba říct, že až bude realizovaná tzv. Nová Komořanská, tak tam nebude možné někde zaparkovat," řekl František Adámek.

Přes jednoznačnou výhodnost poskytovaného daru investora byla jeho nabídka zastupitelstvem MČ 12 zamítnuta.

"Argumentům, které se ozvaly na zastupitelstvu, nerozumím. Nestačil jsem se seznámit s tím tiskem, přičemž všichni zastupitelé měli ten tisk v předepsanou dobu, takže se s tím mohli dostatečně seznámit. Žádný jiný relevantní argument na zastupitelstvu nezazněl," řekl František Adámek.

K odmítnutí daru došlo kvůli zamítavému postoji opozičních představitelů radnice Prahy 12, tedy zastupitelů TOP 09 a politické koalice za Změnu Prahy 12. Vedení této MČ přesto věří, že jejich postoj se povede během několika měsíců změnit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu