• Načítám...
>

Praha 12 si připravila geocaching pro občany

  • 30. ledna 2018,
  • 18:37,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Praha 12 si pro své občany v rámci oslav sta let Československa připravila spoustu zajímavých kulturních, ale i jiných zážitků. Jedním z projektů, který odstartoval už v lednu, je geocaching. Zábava, kterou si užijí malý i velcí.

Reklama

Hra na pomezí sportu a turistiky, kdy pomocí navigačního systému GPS hledáte skryté schránky, tzv. cache. To je stručný popis geocachingu. Každý měsíc v roce 2018 umístí radnice Prahy 12 jednu novou "kešku", a kdo najde všechny, dostane od radnice speciální dárek.

"Budou umístěny ve všech 5 částech Prahy 12, ať už jsou to Modřany, Komořany, Kamýk, Točná, Cholupice. Chtěli bychom těmi "keškami" připomenout určité události nebo místa, která nesou určitou historickou výpověď," řekl Ivan Jurka, radní MČ Praha 12.

Cache navíc budou obsahovat zajímavé informace o MČ nebo historické zajímavosti.

"Cache bude vypadat asi takto, ale nebude vždy stejná. Některé budou mít jiný tvar, budou menší, budou ukryty v různých místech, čili budou opravdu různé, a samozřejmě je na lidech, jestli je dokáží najít. Snažíme se, aby byly ukryty co nejlépe," řekl Ivan Jurka.

Všechny cache také obsahují bloček, kam se jejich nálezce zapíše.

"Bude jich celkem 12. Každý měsíc bude jedna, tzn. v roce 2018 bude 12 "kešek". Ti, kteří najdou všechny, budou pak odměněni, budou vylosováni, podle toho, kolik jich bude, a dostanou takový zajímavý dárek," řekl Ivan Jurka. 

Kromě geocachingu chystá Praha 12 ještě zhruba dalších 8 projektů, které připomenou 100 let samostatného Československa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu