• Načítám...
>

Cheerleaders z Prahy 12 jsou nejlepší v Evropě

  • 22. února 2018,
  • 14:47,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Jeden z nejúspěšnějších sportů v Praze 12 je tzv. cheerledring. Holky dělající sport plný zvedaček, akrobatických kousků a pokřiků známe taky jako roztleskávačky. My jsem se s naší kamerou byli na jeden z tréninků podívat.

Reklama

Cheerleaders nebo také roztleskávačky. To nejsou jen hezká děvčata v krátkých sukních. Cheerleading je regulérní sport a děvčata z Prahy 12 v něm dosáhla mnoho úspěchů.

"Je to hodně různorodý sport, skládá se z největší části akrobacie a tzv. stand pyramid, to jsou lidské zvedačky a výhozy, dále se skládá z gymnastických skoků, z tance a pokřiku," řekla Linda Kotvová, trenérka.

Klub Prague Eagles Cheerleaders funguje už 16. sezónu a má za sebou spoustu úspěchů, a to i individuálních. Třeba Karolína Tökölyová byla vyhlášená Českou asociací cheerleaders senior ženou roku 2017.

"Já jsem vyhrála sportovce roku 2017 senior žena, v té kategorii jsem soutěžila druhý rok a té ceny si moc cením," řekla Karolína Tökölyová, roztleskávačka.

"Tento sport mám asi nejradši, protože je týmový. V našem sportu je super to, že se můžeme navzájem podporovat, že to není o jedné a nemusím se učit vše. To co umíme dohromady, to vytváří ten celek. Účastnila jsem se mistrovství světa a před rokem jsme s holkami vyhrály mistrovství Evropy," řekla Veronika Bradlerová, roztleskávačka.

"Tento sport už dělám 9 let a pořád mě to baví. To je na tom to nejdůležitější," řekla Mariana Bošková, roztleskávačka.

Pokud vás sport zaujal, můžete se k holkám připojit.

"Potřebujeme silné holky a i malé holky, které potom většinou létají nahoru, takže se nám stačí ozvat, napsat a nejdůležitější je chtít a pracovat na sobě," řekla Linda Kotvová. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu