• Načítám...
>

V Točné vyroste nové moderní komunitní centrum

  • 28. února 2018,
  • 13:27,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

V Městské části Praha 12, na Točné, se chystá výstavba nového komunitního centra. Bude to nízkoenergetická stavba s multifunkčním sálem pro 125 osob a má se stát centrem společenských, kulturních a jiných akcí, které budou sloužit k neformálnímu setkávání lidí z této části naší metropole.

Reklama

Nové komunitní centrum má v Točné - v MČ Praha 12 získat zcela novou moderní urbanistickou podobu. Bude v něm více místa nejen pro společenské akce, ale i třeba pro zájmové dětské kroužky a vzdělávání dospělých.

"Právě stojíme před tím objektem, které se promění na to komunitní centrum. Toto by mělo být zbouráno, měl by být postavený nový dům nákladem zhruba 15 milionů korun," řekl František Adámek - radní MČ Praha 12.

Budoucí komunitní centrum bude součástí náměstí v Točné a to má být také jinak architektonicky řešeno. Navíc celou Točnou čeká konečně zavedení kanalizace.

"Doufáme, že zpříjemníme v 21. století občanům Točny život, protože tady bude kanalizace a víceméně jim umožníme zlepšit již tak bohatý spolkový život," řekl František Adámek - radní MČ Praha 12.

"Historie tohoto záměru je poměrně dost dlouhá. Začíná někdy v roce 2003, kdy tady na Točné vzniklo občanské sdružení, které jsme zakládali a jehož do dneška hlavním cílem je pracovat pro to, aby se nám tady na Točné žilo lépe a aby to tady na Točné lépe vypadalo," řekl Petr Křížek - předseda občanského sdružení Točná.

Budova komunitního centra má být přízemní a opláštěna bude dřevěnou fasádou. Vnitřní prostory budou vybaveny, kromě několika místností, také sociálním zázemím a multifunkčním sálem.

"Střechu tam máme kompletně zelenou jednak z estetických důvodů, protože i na tu střechu je vidět z těch vyšších poloh v obci a jednak z toho důvodu, že ji chceme využít pro likvidaci dešťových vod," řekl Jiří Smolík - architekt projektu komunitního centra.

Komunitní centrum v Točné má být vybudováno do konce letošního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu