• Načítám...
>

Praha 12 uspořádala Senior akademii pro neslyšící

  • 7. března 2018,
  • 12:09,
  • PRAHA 12,
  • Kristýna Svobodová

Za podpory městské policie uspořádala MČ Praha 12 Senior akademii pro sluchově postižené občany. Akce by neslyšícím měla pomoci efektivně a hlavně bezpečně řešit některé podezřelé situace nebo jim v ideálním případě úplně předcházet.

Reklama

Pod vedením Městské policie odstartoval v Praze 12 první ročník Senior akademie. Akce se konala ve Viničním domku a byla zaměřena na občany se sluchovým handicapem.

"Naši senioři se vlastně dozví, jak se chovat v případě nějakého ohrožení, ať už na ulici, nebo v rámci svého domova. Budou vědět jak se v takovém případě zachovat a samozřejmě ty přednášky jsou uzpůsobeny potřebám sluchově handicapovaných lidí," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

"Přednášky pro sluchově postižené občany budou oproti normálním občanům trochu upravené. Musíme je trochu zkrátit a vynechat některá složitější slova. Všechno bude zároveň tlumočeno do znakové řeči. O to je to složitější, komplikovanější, nicméně potřebné pro tyto občany," řekla Lenka Hofmanová, oddělení prevence MP hl. m. Prahy. 

Prostřednictvím přednášek policisté informují seniory o tom, jak postupovat v některých podezřelých situacích a doporučují jim i některá preventivní opatření. V rámci akademie se senioři přednášek s touto tematikou zúčastní hned několikrát, a to zcela zdarma.

"Cyklu se skládá ze 13 přednášek a jsou zaměřené hlavně na právní vědomí, nutnou obranu, krajní nouzi, ale také na prevenci osobního bezpečí, zabezpečení majetku, finanční gramotnosti, domácímu násilí, požární ochraně, základům první pomoci a podobně," řekla Lenka Hofmanová.

Praha 12 se ale na sluchově postižené hodlá zaměřit ještě více. Připravuje totiž projekt, ve kterém by jim usnadnila komunikaci s úředníky. 

"Doufám, že na jaře spustíme pilotní projekt, kdy oni budou moci zatelefonovat na náš úřad, ale na monitoru budou sledovat odpovědi našich úředníků. Myslím, že se výrazně zlepší obsluha našich občanů," řekla Lenka Vedralová.

V rámci exkurzí se účastníci Senior akademie podívají např. do Centrálního operačního střediska, kde sídlí linka 156, nebo navštíví opuštěná zvířata v Tróji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu