• Načítám...
>

Praha 12 se zapojila do projektu balené vody

  • 15. března 2018,
  • 17:05,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Náhlá havárie vody dokáže znepříjemnit život mnoha lidem. Pro tento případ zavedly PVK už od roku 2015 systém náhradního zásobování balenou pitnou vodou pro držitelé průkazu ZTP. Od této doby zájem občanů o tuto službu roste.

Reklama

Projekt Balená voda pro seniory nebo zdravotně postižené se rozšířil do další MČ naší metropole - do Prahy 12. Služba je určena hlavně lidem, pro které je těžké se dostat k přistaveným cisternám v případě odstávek či poruch dodávky vody.

"Praha 12 má celkově seniorů ve větší míře, než by tomu mohlo být na jiných městských částech. Podmínka této donášky je mít platný průkaz tělesně postiženého, případně kartičky TP, ZTP, ZTP/P," řekl Lukáš Mejsnar, vedoucí odboru sociálních věcí MČ Praha 12.

Balené vody jsou automaticky rozváženy lidem v případě, kdy dochází k nějaké dlouhodobé výluce nebo havárii, která trvá déle než 5 hodin. Je nezbytné, aby se zájemci dopředu registrovali na stránkách příslušné MČ.

"Pokud jsou lidé zaregistrováni v systému, tak my jim tu balenou vodu doneseme přímo do jejich bytu," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

V případě havárie či odstávky vody je registrovaný občan ihned informován pomocí SMS.

"Vyzve občana k tomu, pokud chce využít této služby, aby se ozval na dané číslo, které je součástí té krátké textové zprávy," řekl Lukáš Mejsnar.

Voda je rozvážena zájemcům ve fóliových sáčcích o objemu dvou litrů. Množství si určuje žadatel sám.

"Žádný limit neexistuje, je to podle potřeby toho daného spoluobčana," řekl Tomáš Mrázek.

O tuto službu je stále větší zájem. Praha 12 se tak stala už devátou MČ naší metropole, která se do projektu přihlásila. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu