• Načítám...
>

Premiér navštívil Adiktologické centrum Prahy 12

  • 19. března 2018,
  • 20:03,
  • PRAHA 12,
  • Milan Řepka

Premiér v demisi Andrej Babiš v doprovodu národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila navštívil několik pražských středisek, která poskytují služby pro drogově závislé. Jeho poslední zastávkou bylo i Adiktologické centrum v Praze 12.

Reklama

Adiktologické centrum MČ Praha 12 se stalo součástí programu návštěvy premiéra v demisi Andreje Babiše po pražských střediscích poskytujících služby drogově závislým osobám. 

"Právě taková centra přináší to, že v ulicích nebudou ty stříkačky na zemi, v parcích, a že ti bezdomovci, kteří jsou často pod vlivem drog, mají takové zázemí," řekl Andrej Babiš, předseda vlády ČR. 

Adiktologické centrum v Praze 12 zahájilo svou činnost v květnu loňského roku a poskytuje služby primární prevence závislosti dětí a mladistvých, protialkoholickou ordinaci, ambulantní péči pro všechny drogově závislé a poskytuje i služby tzv. substituční metadonové léčby.

"To vzdělávání těch dětí, což je myslím hlavním důvodem, že oni v rámci té prevence, která probíhá tady a nechodí po školách tak, jak bylo zvykem, ale chodí ty děti sem, tzn. je to jednak seznámení s celým tím procesem a hlavně myslím, že potom mohou v rámci řešení těch problémů, které mohou vzniknout i v té rodině, být přínosem. Mohou i ty své rodiče nějak navigovat na to, že ta pomoc je tady," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

"Jsme hrozně rádi, že si pan premiér udělal na toto čas, že se seznamuje s tou problematikou adiktologických služeb. A tady si myslím, že to bylo dobré, že v Praze 12 se panu starostovi a paní radní Vedralové se podařilo něco unikátního, tzn. otevřít zde Adiktologické centrum. A my, jako magistrát, jsme na to za Prahu finančně přispěli. A to si myslím, že tady bylo i oceněno," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy.

Na závěr své návštěvy v Adiktologickém centru Prahy 12 premiér v demisi Andrej Babiš slíbil, že vyčlení 36 milionů korun ze státního rozpočtu na zvýšení platů pracovníků nevládních organizací v oblasti protidrogové prevence.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu