• Načítám...
>

KSČM v Praze 12 chce dům pro seniory

  • 20. března 2018,
  • 19:47,
  • PRAHA 12,
  • Milan Řepka

Opoziční klub KSČM zastupitelstva MČ Praha 12 prosazuje výstavbu nového domova pro seniory a také systémové řešení stále ubývajícího prostoru pro parkování.

Reklama

Výstavba nového domova pro seniory a nejen smysluplné, ale také efektivní řešení parkování jsou pro opoziční klub KSČM v MČ Praha 12 klíčovými prioritami. V případě nového domova pro seniory považuje městská opozice za zásadní, že v územním plánu obce je pro něj vymezen prostor už 30 let. 

"Uvažuje se o postavení domova se zvláštním režimem zaměřeným zejména na Alzheimerovu chorobu. V současné době jsme ve stadiu přípravy zadávacího řízení ve spolupráci s hl. m. Prahou. Důležité je to proto, že ta kapacita v současné době je značně nedostatečná a naši obyvatelé i obyvatelé blízkého okolí musí vyhledávat tato zařízení ve větších vzdálenostech a dojíždět někdy až za území Prahy," řekla Šárka Hoffmanová, zastupitelka MČ Praha 12. 

Dalším bolavým tématem, které trápí obyvatele Prahy 12, je parkování. Tato MČ se totiž díky své poloze na jižní hranici hl. města stává vysoce zatíženou automobilovým provozem a omezenou parkovací kapacitou, kterou stále více využívají středočeští řidiči, což pak komplikuje parkování právě obyvatelům Prahy 12. 

"Praha 12 má čím dál složitější parkování, protože je tady velká výstavba nových bytů a samozřejmě jsme okrajová část, kam přijíždí řidiči ze Středočeského kraje a obsazují parkovací místa rezidentům. Mám ještě takovou ideu. Parkování zabírá obrovské plochy. Kdyby se na střechách parkovacích domů mohly stavět sociální malometrážní byty, ušetřilo by to spoustu stavebního prostoru," řekl Jan Polomský, zastupitel MČ Praha 12. 

Výstavba parkovacích domů v Praze 12 je podle opozice řešením, které je velmi efektivní. A pokud jde o výstavbu nového domova pro seniory, o jeho stavbě není pochyb. Je jen otázkou kdy bude moci skutečně začít. Pro opozici v Praze 12 je přitom nezbytné, aby vedení MČ na realizaci uvedených projektů spolupracovalo s Magistrátem hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu