• Načítám...
>

Králův dům nahradí školka

  • 3. dubna 2018,
  • 17:56,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Nové třídy mateřské školy vyrostou místo tzv. Králova domu v Modřanech. Objekt v současnosti stavební firma bourá, protože byl ve špatném statickém stavu a jeho rekonstrukce by byla příliš finančně náročná.

Reklama

Tzv. Králův dům v Modřanech, objekt postavený ve 20. letech minulého století, jde k zemi. V domě mělo vzniknout komunitní centrum pro setkávání seniorů a neziskových organizací. Díky nepříznivým zásahům minulosti se ale nyní ukázalo, že se dům musí zbourat.

"MČ nechala zadat statické posouzení před zahájením prací. Posudek bohužel konstatoval, že projekt i aktuální stav objektu je natolik nevhodný, že statické doplnění by si vyžádalo neúměrné finanční náklady, proto bylo rozhodnuto tento objekt odstranit a na místě postavit novou mateřskou školku," řekla Daniela Černá, Odbor investic a správy majetku MČ Praha 12.

I opoziční zastupitelé záměr vedení MČ podporují. Myšlenky komunitního centra se ale nevzdávají. 

"Školka je určitě vhodný prostor, obzvlášť v situaci, kdy nám přibývají děti. To si myslím, že je vhodné. Velice mě mrzí, že neprobíhá skutečná výstavba komunitního centra v Praze 12, protože si myslím, že pro dnešní dobu jsou taková menší centra pro lokální komunitu velmi důležitá," řekl Marek Fajfr, zastupitel MČ Praha 12.

Zastupitel Marek Fajfr by rád viděl komunitní centrum na jiném, dostupnějším místě. 

"Myslím si, že na Obchodním náměstí je pěkná lokalita u autobusové, tramvajové i vlakové zastávky, kde by se v tomto prostoru dalo o něčem takovém uvažovat," řekl Marek Fajfr. 

Jestli komunitní centrum pro setkávání seniorů, neziskových a dalších organizací vznikne, rozhodne nejspíše až příští politická reprezentace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu