• Načítám...
>

Praha 12 ocenila vítěze 11. ročníku Antifetfestu

  • 26. dubna 2018,
  • 17:40,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

V Modřanském biografu ocenil starosta Prahy 12 nejlepší amatérské filmy, na kterých se podíleli žáci a studenti pražských základních a středních škol. Letošní rok se lišil nejen výběrem neobvyklých témat. Vyhlášení vítězů soutěže se zúčastnil i starosta budapešťské části 15, který taktéž uzavřel s Prahou 12 dohodu o kulturní spolupráci.

Reklama

Antifetfest, který vznikl před 11 lety, se zaměřil na tématiku rizikového chování, rasismus či záškoláctví. Přesto v posledních letech se mladí tvůrci zaměřují na sociální sítě a společenské problémy.

"Ten vývoj je v tématech, protože to vše začínalo klasickou závislostí, to byly drogy. Dnes se to vše odsouvá úplně jiným směrem, přes sociální sítě, všechny společenské problémy, které mají mladé lidi," řekl Honza Musil, pravidelný moderátor Antifetfestu.

Porotu nejvíce zaujal snímek s názvem Maličkosti, který nahlíží do světa dívek a žen.

"To, s čím se dnes setkáváme, je pohled společnosti na to, jak kdo vypadá a jak je vnímán. Přitom ve skutečnosti nezáleží na vnějším vzhledu, ale spíše na tom, co má kdo v duši," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

Letošní vyhlášení vítězů Antifetfestu se lišil. Jeho hosty byli poprvé zástupci MČ Budapešť 15, se kterou uzavřelo dohodu o kulturní spolupráci vedení Prahy 12.

"Bude spoustu dětí, které budou mít možnost vyjet za sportem, kulturou a jakýmikoliv aktivitami, je tam i výhoda komunikace v angličtině," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Jedním z důvodů navázání spolupráce byla i podobnost obou MČ.

"Důležitým aspektem při výběru bylo, aby se ten daný obvod podobal tomu našemu. Máme také sídliště, rodinné domky, zeleň, řeku, takže to jsou důležité aspekty, které nás spojují," řekl László Hajdu, starosta MČ Budapešť 15.

Zástupci obou MČ se po skončení programu přesunuli do Viničního domku, kde následně podepsali spolupráci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu