• Načítám...
>

Vznikne školské poradenské zařízení?

  • 30. dubna 2018,
  • 20:15,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Na radnici Městské části Prahy 12 se setkali představitelé Odboru sociálních věcí, školství radních pro tyto oblasti a zástupců pedagogicko-psychologické poradny. Řešilo se to, jak vytvořit školské poradenské zařízení a jak pomoci asistentům pedagogů.

Reklama

V posledním zhruba roce se množí na Odboru školství a sociálních věcí a také u samotných ředitelů škol MČ Praha 12 nejrůznější podněty kvůli problémům asistentů pedagoga a nebo i případné šikaně. Radnice MČ se tento problém snaží řešit.

"Podařilo se setkání Odboru školství a sociálních věcí, radní pro tyto oblasti a pedagogicko-psychologické poradny. Důvodem toho setkání bylo, jak podpořit školy a jak vytvořit podmínky pro vznik školských poradenských zařízení," řekla Lenka Bukovská, předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání MČ Praha 12.

"Předmětem jednání byly hlavně děti, které mají nějaké speciální vzdělávací potřeby a chodí k nám do běžných škol. Co můžeme udělat pro to, aby ta práce v té třídě byla pro děti i učitele co nejlepší. Hlavním tématem k tomu je asistent pedagoga, který ve třídě pomáhá," řekla Iveta Němečková, vedoucí Odboru školství, kultury a vzdělávání, MČ Praha 12.

Radní si vyslechli všechny účastníky jednání a budou se snažit pomoci - to třeba i finančně.

"Zmapovali jsme si situaci, kdo co v této věci dělá, jaká jsou fakta, co se děje, jak vypadají jednotlivé případy a v podstatě jsme se dohodli, že si řekneme, jak postupovat dále," řekl Ivan Jurka, radní MČ Praha 12.

"Já doufám, že se nám školní poradenské pracoviště podaří zřídit," řekla Iveta Němečková.

"Když se pravidelně setkává speciální pedagog, ředitel a psycholog školy, učitel, výchovný poradce a metodik prevence, tak znají navzájem tu situaci a pomáhá to řešit ty problémy," řekla Lenka Bukovská.

Pracovní skupina se do konce školního roku sejde ještě několikrát. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu