• Načítám...
>

V Modřanech vznikne přírodní jezírko

  • 4. května 2018,
  • 12:28,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Blízko nábřeží Vltavy v Modřanech vznikne přírodní oddechový park s vodní plochou. Jezírko nazvané Belarie bude mít přírodní charakter, podobně jako biotop v Radotíně. Tato lokalita nebyla vybrána náhodně. Patří totiž mezi nejvyhledávanější a nejnavštěvovanější místa v metropoli, kde Pražané rádi tráví svůj volný čas.

Reklama

Zhruba v těchto místech by měla vzniknout přírodní pobytová zóna s vodní plochou o rozloze 2, 5 tisíce m².

Tento oddechový park pojmenovaný jako Belarie se bude nacházet jen pár desítek metrů od freestyle parku Modřany.

"Budou vybudovány dvě studny, ze kterých ta vodní plocha bude zásobovaná, měla by být čištěna přírodním způsobem - kořenovým systémem a kromě toho bude samozřejmě čištěna i mechanicky, aby se zachovala určitá kvalita vody," řekl František Adámek, radní MČ Praha 12.

Odpočinkový park by měl nabídnout místa až pro 150 návštěvníků. Zda se bude vybírat vstupné či nikoliv není zatím stanoveno.

"Pokud by to nemělo být zadarmo, tak vstupné bude minimální," řekl František Adámek.

Stavba odpočinkové zóny s přírodním jezírkem by měla začít nejpozději do konce srpna tohoto roku, přičemž realizace by měla trvat 6 měsíců. Odhadované náklady, které uhradí soukromá společnost, se pohybují kolem 12 milionů korun. Vedení Prahy 12 zároveň plánuje výběrové řízení na provozovatele parku.

"Formou výběrového řízení si vybereme nějakého provozovatele," řekl František Adámek.

Tato lokalita nebyla vybrána náhodně. Patří mezi nejvyhledávanější a nejnavštěvovanější místa v metropoli, kde Pražané rádi tráví svůj volný čas. Praha 12 proto plánuje revitalizovat celé nábřeží.

"Rádi bychom to do budoucna, kam nás až pustí příroda, protože v Komořanech jsou chráněné laguny, dobudovali hlavně oddechovými a volnočasovými aktivitami," řekl František Adámek.

Postupnou proměnu modřanského nábřeží mohou Pražané vidět už teď v blízkosti freestyle parku vedle lodi Port62. Tuto úpravu si hradí soukromý majitel pozemku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu