• Načítám...
>

Obyvatele Komořan trápí hlučné autobusy

  • 28. května 2018,
  • 21:20,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Už několik let si obyvatelé Komořan musí zvykat, že konečná autobusová stanice končí v podstatě ve středu města. Pro velký počet místních obyvatel je zastávka celkem vzdálená. Navíc místním vadí i to, že autobusy jim projíždějí denně pod okny. Vedení Prahy 12 proto přišlo s návrhem prodloužit autobusovou trasu a současný prostor, kde se nachází zastávky, a přilehlý park proměnit na místo, které bude sloužit k relaxaci a odpočinku.

Reklama

Konečná autobusová zastávka v centru Komořan nijak nevyhovuje představám místních obyvatel. Už několik let je obtěžuje zápach a hluk. Radnice Prahy 12 se proto rozhodla prodloužit trasu a odkoupit přilehlý pozemek.

"V současné době se vedení radnice povedlo vykoupit celé to území. To náměstí, které vlastně oficiálně není náměstím, a doufáme, že se nám povede vyhovět občanům tím, že tam nebudou ty autobusy, nebudou obtěžovat hlukem, zápachem a podobně," řekl František Adámek, radní MČ Praha 12.

Konečná autobusová zastávka by měla být prodloužena na okraj Komořan tak, aby byla více dostupná místním obyvatelům. 

"Točna by se měla nacházet za valem, který je za mnou. Neměla by nikoho rušit hlukem, výpary, takže je zcela odcloněna od této hlavní komunikace. Měl by tu vzniknout i přechod pro chodce," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12. 

Nová konečná zastávka s točnou bude disponovat větším prostorem. Díky tomu se navýšit počet linek, které budou pohodlně dopravovat místní obyvatele. 

"Kdykoliv jsme po Ropidu žádali navýšení dopravní obslužnosti prostřednictvím MHD, tak jsme naráželi na problém, že není možné tu kapacitu navýšit z toho důvodu, že ty autobusy se na současnou konečnou zastávku nevejdou," řekla Lenka Vedralová. 

Současný prostor kolem autobusových zastávek chce vedení Prahy 12 zklidnit a vytvořit zde odpočinkový park. 

"Bude tam park, tzn. stromy, tráva, lavičky. Celé to území tam chceme zklidnit, takže tam bude i jiné dopravní řešení," řekl František Adámek. 

Začátek realizace projektu se odhaduje na konec tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu