• Načítám...
>

Senioři ukončili tříleté umělecké studium

  • 26. června 2018,
  • 20:08,
  • PRAHA 12,
  • Jaroslav Šetlík

Základní umělecká škola Adolfa Voborského v Praze 12 nabízí seniorům výuku uměleckých, převážně hudebních oborů v rámci Seniorské akademie. Její první tříletý studijní cyklus byl slavnostně ukončen předáním diplomů.

Reklama

Tříleté studium Seniorské akademie ukončili slavnostním předáním diplomů v ZUŠ Adolfa Voborského v Praze 12. 

"Seniorská akademie je akademie umění a kultury, tedy tříleté studium lidí, kteří nemají žádné přijímací zkoušky, ale projeví zájem. Ten projeví tak, že se k nám přihlásí, a my je do určitého počtu přijmeme na základě toho, co chtějí studovat. Někdo se chce učit na piáno, na housle, někdo výtvarné umění, keramiku a podobně," řekl Petr Drešer, ředitel ZUŠ Adolfa Voborského. 

Seniorskou akademii podporuje Magistrát hl. m. Prahy spolu s MČ Praha 12. 

"Ten nápad není z naší hlavy, nebo z hlavy MČ, nicméně je to aktivita školy a samozřejmě jak město, tak Praha 12, tuto aktivitu rádi podporují," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

"U zrodu stál právě Ivan Martínek, který kdysi působil tady na Praze 12 a Zlata Rybářová, kteří mě oslovili s tím, jestli by se dalo zamyslet nad tím, že by senioři mohli chodit na koncerty a případně se i učit," řekl Petr Drešer.

A právě díky spolupráci s magistrátem je studium na Seniorské akademii zdarma.

"Lektoři jsou placeni magistrátem, takže senioři mají tuto výuku zcela zdarma oproti různým kurzům. Teď začneme výuku dalších 3 let, dalšího cyklu," řekl Petr Drešer. 

Další tříleté studium začne v říjnu. Přihlášeno je už 70 seniorů a jediným kritériem pro přijetí je věk nad 55 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu