• Načítám...
>

Praha 12 chystá nové cyklostezky

  • 25. července 2018,
  • 20:36,
  • PRAHA 12,
  • Kristýna Svobodová

Městská část vyslyšela prosby svých občanů a plánuje výstavbu dalších stezek pro pěší a cyklisty. Vedeny by kvůli bezpečnosti měly být mimo silnici.

Reklama

Občané dvanácté městské části budou mít nové cyklostezky. Ta první bude vznikat už během příštího roku. Propojit by měla okrajovou čtvrť Točná s obcí Dolní Břežany.

"My v ní vidíme veliký potenciál, protože přece jen rozvoj cyklistické dopravy určitě podporujeme a Břežany jsou určitě lukrativní část Středočeského kraje, která má smysl propojit nás jako okrajovou MČ se Středočeským krajem. Navíc Břežany jsou velmi nakloněny výstavbám nových cyklotras, takže my v tomto směru nacházíme i jistý smysl pro spolupráci," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

"Nám primárně nejde ani tak o to, jestli je to cyklistika a je to dostupnost krajiny pro lidi, je spousta zaniklých polních cest, lidé se dnes pohybují autem a když se chce někdo do té krajiny dostat pěšky, tak v zásadě moc nemá kudy. Ta naše idea je obnovovat ty polní cesty a umožňovat lidem, aby se dostávali do krajiny bezpečně," řekl Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany.

Nová cyklostezka by měla nahradit starou polní cestu, která z Dolních Břežan navazuje na ulici V úvozu. Mezi poli pak vede směrem na Točnou, kde naváže na existující silnici směrem na zdejší letiště. Celková délka cyklotrasy by měla být kolem 2 kilometrů. Vedení Prahy 12 ale plánuje zrealizovat ještě další cyklotrasy.

"Občané velmi žádají nové cyklotrasy, já je i chápu. Ta lokalita Břežany a Točné je velice pěkná, takže my jsme skutečně jednohlasně vyslovili souhlas a jedná se o propojení Komořan s Točnou v délce zhruba 700 metrů. Na délku by měla vzniknout právě nová cyklotrasa," řekla Lenka Vedralová.

Vedení Prahy 12 v tuto chvíli zajišťuje územní a stavební povolení. Na nové trase z Točné do Komořan by se tak první cyklisté mohli projet přibližně za dva roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu