• Načítám...
>

V Praze 12 vznikly nové fitparky

  • 21. srpna 2018,
  • 17:08,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Obliba venkovního cvičení v Praze neustále roste. Městské části proto budují nové fitparky, které jsou vhodné pro všechny generace. Pro tento krok se rozhodla i radnice Prahy 12, která vybudovala dvě sportoviště v Kamýku. Kromě toho bude od září znovu otevřeno hřiště ve sportovním areálu VOSA, které prochází revitalizací.

Reklama

Zájem Pražanů o venkovní sportovní aktivity v blízkosti bydliště neustále roste. Podobně je na tom i MČ Praha 12, která před měsícem otevřela fitpark v blízkosti Papírníkovy ulice v Kamýku. Na financování projektu, jehož celková investice se vyšplhala na jeden milion korun, se podílel i pražský magistrát. 

"Slouží pro volný čas všem obyvatelům této MČ. MČ investovala 400 tisíc korun, hlavní město 600 tisíc korun," řekla Renáta Adámková, radní MČ Praha 12. 

Další nové hřiště vyrostlo taktéž v lokalitě Kamýk v blízkosti ulice Rabiňská. Zde je možné si nejen zacvičit s vlastní vahou, ale i zahrát fotbálek na umělé trávě. 

"Díky víceúčelové dotaci se podařilo vybudovat dětské sportoviště, hřiště a venkovní posilovnu pro všechny věkové kategorie," řekla Renáta Adámková.

Obyvatelé Modřan se mohou těšit i na revitalizaci hřiště, které je součást oddechového a sportovního areálu VOSA. Po 10 letech je už nevyhovující a část mantinelů se už rozpadla. Oprava počítá s dotací 2 milionů korun.

"Tady bude možné ho využívat jak na basketbal, volejbal, nohejbal nebo malou kopanou, případně další míčové aktivity, floorbal a podobně," řekl Ivan Tatai, vedoucí odboru životního prostředí MČ Praha 12.

Toto hřiště budou moci využívat místní obyvatelé už od poloviny září, kdy je naplánováno jeho otevření pro veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu