• Načítám...
>

V Praze 12 si připomněli letošní Antifetfest

  • 14. září 2018,
  • 11:28,
  • PRAHA 12,
  • Milan Řepka

Radnice městské části Praha 12 uspořádala ohlédnutí za letošním ročníkem amatérského filmového festivalu Antifetfest. Setkání, které bylo přístupné široké veřejnosti, se uskutečnilo v radničním viničním domku v pražských Modřanech.

Reklama

V letošním už 11. ročníku Antifetfestivalu byla MČ Praha 12 velmi úspěšná. Zvítězila totiž v kategorii základních škol s filmem Maličkosti a film Sebedestrukce získal zvláštní cenu za střih.

"Ozvěny Antifetfestu vznikly na základě našeho přání, že by bylo dobré to, co děti natočí, ukázat nejen rodičům, ale také přátelům a kamarádům. Takže jsme zorganizovali tuto akci tak, aby měli možnost i ostatní vidět jejich produkci," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

"Já to vnímám pozitivně už jen z toho pohledu, že leckdy děti ukážou, prostřednictvím svých snímků, místa Prahy 12, která vnímají rizikově. Potom v rámci prevence je to vítaný projekt, protože i ty děti mají možnost se seznámit s tím prostředím těchto jevů, ať už jsou to drogy, alkohol, kyberšikana a podobně. Dostanou do podvědomí to riziko, co ta daná problematika může způsobit," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12. 

Amatérský filmový festival Antifetfest vznikl v MČ Praha 12 v roce 2007. Hned o rok později se z něho stala akce celopražského významu, která si získávala stále více příznivců.

"My letos, jako majitelé know-how Antifetfestu, jsme vypsali nultý ročník celorepublikového kola, což proběhne za necelých 14 dní v pražském Světozoru. Tím pádem bychom to chtěli odstartovat tak, aby se to stalo i celorepublikovou záležitostí," řekl Milan Maruštík. 

Do letošního ročníku Antifetfestu se přihlásilo celkem 36 základních a středních škol, které se prezentovaly celkem 60 filmy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu