• Načítám...
>

Modřany slaví 840 let

  • 14. září 2018,
  • 20:53,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

O tom, jak to vypadá, když se kolem vás během jednoho odpoledne prožene několik staletí, se mohli přesvědčit návštěvníci Viničního domku. Praha 12 totiž připravila speciální akci u příležitosti 840 let Modřan a 100 let české státnosti.

Reklama

Modřany slaví 840 let a při této příležitosti se oslavuje. Součástí oslav bylo i zábavné odpoledne Když staletí proletí. To se uskutečnilo ve Viničním domku. 

"Mimo to, že se dozvědí nejen něco z té klasické historie, ale možná i něco z té krátké historie, jako je sametová revoluce, tak samozřejmě mají možnost ochutnat spoustu dobrot, ochutnat víno, pobavit se," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Mezi návštěvníky tak zavítal třeba Karel IV., ale i další známé i neznámé osobnosti od pravěku až po současnost. Mnoho zábavy bylo přichystáno hlavně pro ty nejmenší.

"Děti si mohou vyzkoušet udělat ze zbytku kůže náramek, protože to byl základní ozdobný prvek k oděvu. Potom si mohou udělat z mosazných plátků přívěsek na krk nebo mističku z keramické hlíny," řekla Ivana Svobodová, provozovatelka ateliéru Barevný domeček.

Program odpoledne byl opravdu pestrý a nechyběla tak třeba výstava artefaktů z historie Modřan.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu