• Načítám...
>

V Praze 12 se konalo Bramborobraní

  • 1. října 2018,
  • 15:37,
  • PRAHA 12,
  • Lucie Sinková

V Modřanech se konalo tradiční Bramborobraní. Už počtvrté byla akce soustředěna do Viničního domku, kde bylo připraveno odpoledne plné soutěží a atrakcí pro děti na téma podzim a brambory. Obyvatelé Prahy 12 ale i přespolní se dočkali Staropražských pardálů, kteří rozezpívali dospělé a děti zase zaujalo indiánské tábořiště, lov bizonů a další soutěže.

Reklama

Viniční domek v Praze 12 byl doslova zasypán bramborami. Konala se tu tradiční akce. 

"Dnes tady máme 4. ročník Bramborobraní. Spolupracujeme s neziskovou organizací Duhoví indiáni, kteří si v indiánském duchu připravili pár aktivit pro děti," řekl Ivan Tatai, organizátor akce. 

"Vzniklo to na základě toho, že tady historicky máme vinice a bylo by přirozené, kdybychom tady měli vinobraní. Nicméně se nám nějakým způsobem v tom prvním ročníku nepodařilo získat podporu od našich vinařů, tak jsme trochu natruc přemýšleli, co bychom udělali, takže máme Bramborobraní," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

"Hrát nám tady bude kapela Staropražští pardálové. Určitě je tady spousta různých pochutin. Máme tady pečenou bramboru, modřanský buřt, určitě tady najdeme nějaký dobrý burčák," řekl Ivan Tatai.

Byla tu také připravena spousta soutěží, např. o nejrychleji naškrábané brambory nebo nejrychleji nastrouhané a ještě i soutěž o nejdelší slupku. 

"Dnešní akci samozřejmě organizuje MČ Praha 12. Nejvíce se na tom podílí pracovníci MA21 a samozřejmě pracovníci Odboru životního prostředí," řekl Milan Maruštík. 

Další akci, kterou Praha 12 plánuje, je Halloween. Ten se bude konat 25. října v areálu Cukrkandl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu