• Načítám...
>

Hasiči v Cholupicích mají novou cisternu

  • 3. října 2018,
  • 12:37,
  • PRAHA 12,
  • Jaroslav Šetlík

Novou cisternu získal sbor dobrovolných hasičů z pražských Cholupic. Na jejím nákupu se podílelo vedení města ve spolupráci s radnicí Prahy 12.

Reklama

Novou cisternou se pyšní sbor dobrovolných hasičů z pražských Cholupic. Ta nahradila původní model Tatra 815 a místní sbor získal, díky magistrátu hlavního města Prahy a městské části Praha 12.

Starosta MČ Prahy 12, Milan Maruštík uvedl: „Samozřejmě, že ten proces je v rámci úřadu složitější, než proces v civilní oblasti, takže výběrové řízení a výroba toho vozu přímo na požadavky našich dobrovolných hasičů, určité obtíže má, ale doufám, že jim bude sloužit k jejich spokojenosti a k naší spokojenosti v tom, že máme pocit bezpečí i v rámci jejich služby.“

Cisternová stříkačka slouží především na dodávku vody. Té pojme až devět kubíků.

„K tomu 540 litrů pěny a výkonné dvoustupňové čerpadlo, které dokáže stříkat až tři tisíce litrů za minutu. V současné době se snažíme dovybavit tuto cisternu, aby byla i technicky zdatná jako prvozásahové vozidlo MAN. Toto vozidlo slouží hlavně pro dodávku vody, takže má i horní lafetu, která dává dva tisíce litrů za minutu a samozřejmě čtyři výtlaky boční,“ vysvětlil Marcel Pitner, řidič cisterny.

Novou cisternu využívají pro trénink také mladí hasiči. Ti jsou součástí cholupického sboru od roku 2004.

Velitel družstva jednotky SDH Cholupice, Vítězslav Svoboda uvedl: „V současné době máme víc jak dvacet vedoucích, pracujeme se všemi kategoriemi mladých hasičů, to znamená od přípravky, přes mladší a starší děti, až po dorostence.“

Sbor dobrovolných hasičů v Cholupicích letos slaví 115 let a tak je cisterna pro místní dobrovolné hasiče takovým symbolickým dárkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu