• Načítám...
>

Prahou projela historická vozidla

  • 8. října 2018,
  • 20:34,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Horák

Reklama

Závod, kde nevyhrává nejrychlejší. To byla letošní Pražská noblesa, které se mohly účastnit pouze vozy vyrobené do roku 1988. 

"Z pohledu MČ Praha 12 je to už tradiční závod, který probíhá i na území naší MČ. Je to jízda historických vozidel, kdy majitelé, kteří věnují tomu koníčku spoustu času, se přijedou pochlubit a ukázat všem obyvatelům, jaká mají krásná auta. Je radost se na to přijít podívat," řekl Jiří Hladovec, koordinátor Místní agendy 21, MČ Praha 12. 

"Podpořit Pražskou noblesu jsme se rozhodli před 3 lety, když se na nás obrátili v rámci toho, že budou projíždět Prahou 12. Přišlo mi trochu hloupé, aby jen projeli, takže jsme vymysleli v rámci Prahy 12 vždy jednu aktivitu, která tady probíhá," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

Tou byla speciální zkouška zručnosti nazvaná 12 stop Prahou 12, kterou účastníci absolvovali u Sofijského náměstí.

"Letos musí popojet o 12 stop. Vloni to bylo o 12 metrů. Ten první rok to bylo odhadnout váhu brambory, protože to bylo v rámci akce Bramborobraní," řekl Milan Maruštík. 

Zakončení a vyhlášení výsledků se konalo na náplavce na parníku Vltava, kde z rukou starosty MČ Praha 12 převzali ceny vítězové jednotlivých kategorií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu