• Načítám...
>

Obchodní řetězec nakoupil dětem reflexní vesty

  • 23. října 2018,
  • 20:10,
  • PRAHA 12,
  • Jan Varga

Nové reflexní vesty teď mají předškoláci v Praze 12. Zajistil jim je obchodní řetězec Lidl v rámci dobročinné akce. U příležitosti otevření nové prodejny totiž věnoval padesát korun z každého nákupu a nasbírané peníze věnoval městské části, která za ně vesty pořídila.

Reklama

Symbolický šek v hodnotě 147 500 korun si převzala MČ Praha 12 z rukou zástupců společnosti LIDL. Pokryje s ním náklady za nové vesty, které pořídila všem dětem, které dochází do MŠ v městské části.

"My jsme se do toho vložili, protože padla ta nabídka, nicméně bezmála 150 tisíc a tak, aby si to užily všechny děti v MČ, tak padlo na můj návrh rozhodnutí, že každé dítě dostane bezpečnostní vestičku, tak aby v rámci svých vycházek a činnosti na ulici byly dobře vidět," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Obchodní řetězec akci zorganizoval u příležitosti otevření nové prodejny na ulici Lhotecká. Z každého nákupu nad 300 korun, který lidé v obchodě nakoupili během prvního dne, šlo 50 korun na dobrou věc.

"Když už otevřeme tu novou prodejnu, tak chceme přispět opět dětem a každý nákup, který se tady uskuteční, tak 50 korun jde na děti. My chceme pomáhat neustále, chceme být v rámci společnosti prospěšní a tohle jsou věci, které chceme dělat," řekl Jan Balamuta, zástupce obchodního řetězce.

Největší radost z nových vest měly samozřejmě děti, které už dobře ví, k čemu jim vlastně budou sloužit.

anketa

MČ Praha 12 má na svém území 21 mateřských škol. Celkem se podařilo nakoupit vesty pro všech 1980 dětí, které do mateřinek dochází. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu