• Načítám...
>

Nové vedení má už i Praha 12

  • 22. listopadu 2018,
  • 10:21,
  • PRAHA 12,
  • Markéta Pospíšilová

Ustavující zastupitelstvo má za sebou i Praha 12. Městskou část povedou Piráti s podporou Zelených, Občanská demokratická strana a TOP 09. Koalice bude mít v 35 členném zastupitelstvu 21 křesel.

Reklama

Ustavující zastupitelstvo MČ Praha 12 se konalo v bývalém Prioru na Sofijském náměstí a neslo se vcelku v poklidné atmosféře. Jediným kandidátem na starostu byl pirát Jan Adamec. Právě Piráti s podporou Zelených v MČ Praha 12 vyhráli volby. 

"Mám optimismus a doufám, že se nám podaří naplnit to, co do nás lidé vkládají. Nás tady hodně trápí napojení na pražský dálniční okruh na jihu s obchvatem Komořan. Je tady velký ožehavý problém s novou radnicí, což ale zase netrápí občany. Je to hodně vysoká částka, která se tam investuje. Potom se musí hodně řešit developerská výstavba," řekl Jan Adamec, starosta MČ Praha 12. 

I volba uvolněných místostarostů proběhla rychle a bez komplikací. Stali se jimi Eva Tylová z Pirátské strany, která bude řešit územní rozvoj, životní prostředí a regulaci hazardu. Za ODS pak Jiří Fremr, který má na starosti investice a majetek, a Vojtěch Kos. Ten se bude zase starat o finance a dopravu v MČ. 

"V oblasti financí a rozpočtu je to bezpochyby snaha uspořit provozní náklady úřadů, abychom je mohli věnovat ve prospěch investic. V oblasti dopravy je těch úkolů, které jsou před námi, celá řada. Parkování na sídlištích, parkovací domy, P+R, napojení na pražský okruh obchvatem Komořan, tramvaje do Libuše, tramvaje do Komořan," řekl Vojtěch Kos, místostarosta MČ Praha 12.

Nový starosta se chystá nejprve seznámit s celou agendou úřadu a všemi jeho pracovníky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu