• Načítám...
>

Stále více seniorů vyhledává společná cvičení

  • 4. ledna 2019,
  • 12:58,
  • PRAHA 12,
  • David Wilczek

Správné a zdravé protahování svalů a kloubů je prospěšné v každém věku. Právě tato cvičení jsou nejvíce oblíbená u seniorů. Je takové hodiny probíhají jsme se vydali do Kulturního centra "12".

Reklama

Paní Anna Němcová žije v Praze 12 už několik let. Ráda navštěvuje cvičení pro seniory, která se pravidelně konají v kulturním centru "12". Ve svých 86 letech se cítí stále dobře a nedokáže si svůj život bez pravidelných tréninků vůbec představit.

Sama nám sdělila: "Mně to dělá radost, trošku se rozhýbe to tělíčko lenošné a drží mi to přece jen více k tomu zdraví." 

Tato cvičení jsou i společenskou událostí, která umožňuje seznámit se s novými lidmi, nebo se vidět se svými kamarády. "Je to zpříjemněné i tím, že o sobě všechno víme, můžeme si jeden druhému povědět," uvedla paní Němcová. 

Hodiny pro seniory jsou většinou zaměřené na správné protažení svalů a kloubů. Důležitá je i relaxace. 

Cvičitelka Milena Boučková uvedla: "Začínáme relaxací, pak pokračujeme dýcháním, nebo to dýchání někdy dám uprostřed, podle situace. Vždy jsou to protahovací cviky, někdy jsou tam cviky, které jsou trošičku na výdrž, to znamená i na posílení svalů a většinou končíme protažením krční páteře a zase kratičkou relaxací. Střídám to, těch cviků neděláme hodně, ale mezi nimi je vždy kratičká relaxace." 

Lidí jako je paní Němcová neustále přibývá. Senioři jsou v posledních letech aktivnější, proto kulturní centrum rozšiřuje hodiny, které jsou zaměřené na jógu, ale i tanec.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu