• Načítám...
>

Pražanům se představily bezpečnostní složky

  • 12. dubna 2019,
  • 22:47,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Jedinečnou možnost vidět všechny bezpečnostní složky pohromadě měli Pražané na Slunečním náměstí před radnicí Prahy 13. Pro návštěvníky byly připraveny ukázky moderní techniky a nácvik krizových situací.

Reklama

Už poosmnácté byla na Slunečním náměstí připravena jarní přehlídka bezpečnostních složek, kterou pořádá Praha 13 ve spolupráci se Zemskou nevládní organizací ČR.

"Neustále hovoříme o bezpečnosti, o tom jaké máme bezpečnostní složky, v zásadě ale nikdo moc nemá možnost se skutečně fyzicky podívat na tu techniku a zjistit jaké konkrétní bezpečnostní složky ČR má, jakými disponuje," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

anketa

A bylo na co se dívat. Asi největší rozruch a zájem vzbudil přílet vrtulníku Policie ČR, který přistál přímo před stovkami návštěvníků. Svou techniku tu předváděly nejen složky IZS ale také společnosti zajišťující energetickou bezpečnosti.

"Jsou tady složky od plynu, od elektřiny, je tady třeba zajímavá složka - Státní úřad pro jadernou bezpečnost, tak ukazuje také svou techniku," řekl Václav Vodrážka, tajemník ZNO ČR.

Zvlášť pro děti byl připraven i edukativní program. Ten byl zaměřen hlavně na prevenci a nácvik chování v krizových situacích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu