• Načítám...
>

Praha 13 řešila s lidmi budoucnost parkování

  • 25. dubna 2019,
  • 7:45,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Budoucnost parkování řešili na veřejném setkání v Praze 13. Vedení městské části tam s obyvateli projednávalo případné zavedení placeného stání a také nový garážový dům, který by měl vyrůst na Velké Ohradě.

Reklama

Situace s parkováním je v Praze neúnosná. Majitelů aut přibývá a na území města parkují i mimopražští, kteří pouze dojíždějí za prací. Městské části tak musí začít reagovat. Nejinak je tomu i v Praze 13, kde se o problematice diskutovalo na veřejném setkání s obyvateli. Zástupci MČ tam s lidmi diskutovali o možném zavedení placeného stání.

"Bohužel ten problém se nám sem dotlačí z Prahy 5 a případně z Prahy 6. Koncepce magistrátu je téměř nulová nebo jsou to sliby na desítky let dopředu, takže teď je otázka, jestli občanům vyhovuje současný stav, nebo jestli chtějí změnu, tedy zavedení zón," řekl Vít Bobysud, předseda Výboru pro Agendu 21, ZMČ Praha 13.

Dalším tématem pak byla možná výstavba parkovacího domu na Velké Ohradě, který by nabídl více než 100 nových zastřešených míst.

"Nadzemní podlaží pro garáže stojí na sloupech, mezi kterými jsou parkovací stání zakrytá. Celkem v tom domě je 101 garáží a 72 parkovacích stání zakrytých," řekl Miloš Nedbal, projektant.

Co si lidé o situaci myslí a jak by ji chtěli řešit si nechala radnice zjistit také v rámci dotazníkového šetření, kterého se zúčastnila tisícovka obyvatel Prahy 13.

"Zaměřili jsme se na to, jaký má populace Prahy 13 postoj k těm zónám. Tedy jestli je chtějí, v jakém rozsahu je chtějí, jestli to mají být spíše modré zóny nebo kombinace a podobně. Také tam byl dotaz na dopravní chování místních obyvatel, tedy jak jezdí, jak se jim tady parkuje a tak dále," řekl Vojtěch Hündl, realizátor dotazníkového šetření.

Dotazník radnice vyhodnotí v průběhu května a s výsledky pak seznámí veřejnost. Pokud bude zároveň zájem i o parkovací dům, zahájí MČ jednání s magistrátem, který vlastní pozemek, s nímž se pro výstavbu domu počítá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu