• Načítám...
>

V Praze 13 je o příměstské tábory velký zájem

  • 2. července 2019,
  • 19:50,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

V Praze 13 je o příměstské tábory velký zájem. Radnice této městské části proto navýšila jejich kapacitu. Některé z nich mají ještě volná místa.

Reklama

Na 700 dětí je zatím přihlášeno na příměstské tábory, které jsou organizované Domovem dětí a mládeže ve Stodůlkách. Na základě tohoto zájmu se vedení radnice Prahy 13 rozhodlo navýšit jejich kapacity.

"Je to logické, že to využití tady skutečně je, protože ne každý rodič může mít 2 měsíce prázdniny jako děti. Rodiče chodí do práce, takže my organizujeme 31 příměstských táborů v rámci Domu dětí a mládeže," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

I letos si děti mohou vybírat ze široké nabídky. Nebudou chybět tradiční tábory zaměřené na fyziku, chemii, luštění záhad nebo hudbu a zpěv.

"Jsou to příměstské tábory, které mají už dlouholetou tradici. Ale kromě toho samozřejmě pořádáme i výjezdní tábory. Letos to máme připraveno pro zhruba 350 dětí. Musím bohužel říci, že všechny tábory už jsou téměř plné. Ještě se jedno nebo dvě místa najdou. Pokud rodiče telefonují, snažíme se jim opravdu vyjít vstříc," řekla Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky.

Domov dětí a mládeže Stodůlky si na tuto sezónu připravil i několik žhavých novinek.

"Letos jsme přidali 2 novinky. Je to tábor pro nejmenší táborníky, pro začátečníky. Aby si v průběhu týdne zkusili jednoduché úkony - život v přírodě, život v partě dětí, plnění společných úkolů, samozřejmě nechybí hry a relax. Pak máme tábor také na hudební téma, na motivy Lotranda a Zubejdy, kde děti budou nacvičovat krátký muzikál a pak při příjezdu do Prahy ho rodičům zazpívají a zahrají," řekla Jana Šimánková.

Díky finanční podpoře radnice Prahy 13 ve výši 100 tisíc korun stojí příměstský tábor příznivých 900 korun za týden. Rodiče mohou také svým dětem zakoupit obědy v hodnotě 500 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu