• Načítám...
>

Festival volného času nabídne různorodé aktivity

  • 1. srpna 2019,
  • 11:55,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Obyvatelé Prahy 13 se mohou těšit na 7. ročník festivalu volného času. Ten začne na začátku září. Během měsíce bude pro zájemce připravena široká paleta nejrůznějších aktivit.

Reklama

Festival volného času pravidelně pořádá radnice Prahy 13, která se tímto způsobem snaží zpropagovat jednotlivé organizace, které sídlí na území této městské části. Místní lidé tak mají jedinečnou možnost se seznámit s nejrůznějšími aktivitami.

"Aby lidé věděli, co tady všechno funguje za organizace - ať už od pejskařů, zahrádkářů, včelařů a všech možných jiných aktivit, které tady jsou. Celý měsíc září bude probíhat tento festival v Centrálním parku, na radnici a v hudební škole," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Zájmové spolky a kluby využívají tento festival i k náboru nových členů. Vybere se každý bez rozdílu věku. Nabídka je pestrá: od hudby přes tvůrčí dílny až po sport.

"Je to určeno pro jakoukoli věkovou kategorii, máme to od dětí, dorost až po rodiče s dětmi - hala Bellušova to má speciálně pro rodiče s dětmi a odpoledne má bojovou stezku," řekl Vít Bobysud, zastupitel MČ Praha 13.

V rámci festivalu je připraven na 28. září Svatováclavský jarmark na Slunečním náměstí. Pro návštěvníky budou připravena pěvecká vystoupení či praktické ukázky lidových tradic.

"Budeme tady mít zpívání židovských a prostonárodních písní, obchůdky, šperky," řekl Vít Bobysud.

Pro dříve narozené je připravena takzvaná Lukiáda - tedy obdoba Olympijských her určená speciálně seniorům.

"1. října je mezinárodní den seniorů, takže i senioři mají svou olympiádu a odpoledne je posezení ve spolkovém domě s hudbou a občerstvením," řekl Vít Bobysud.

Podrobné informace o programu festivalu, který se koná od 5. září do 4. října, naleznou zájemci v radničním časopise Stop nebo přímo na webových stránkách Prahy 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu