• Načítám...
>

Diakonie představila nové prostory

  • 20. září 2019,
  • 18:53,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

30 let Diakonie si připomněli její zaměstnanci, klienti i partneři. Těm byly představeny nově zrekonstruované prostory odlehčovací služby. Ta je vybavena elektrickým zvedacím systémem, který umožňuje lepší manipulaci s klientem.

Reklama

Diakonie v pražských Stodůlkách připravila pro své zaměstnance, partnery i klienty každoroční zahradní slavnost. Ta letos připomínala 30 let existence Diakonie a 25 let rané péče. Při té příležitosti byl otevřený také nový prostor odlehčovací služby.

"To je služba, která pomáhá rodičům k tomu, aby si občas odpočinuli při péči o svoje děti, někdy už třeba i dospělé, ale jsou na nich závislí, protože mají nějaký handicap. A my jim nabízíme čas od času to, aby nám mohli svého potomka svěřit. A my se tady o něj postaráme a právě oni potom spí v této odlehčovací službě," řekl Jakub Suchel, ředitel organizace.

Prostor je vybavený mimo jiné i elektrickým zvedacím systémem, který umožňuje lepší manipulaci s klienty.

"Jde o to, že klienti už jsou také starší, něco váží a i pro nás je samozřejmě jednodušší, když máme takové pomocníky. Klient se nemusí bát. Bezpečně je transportován v elektrickém zvedacím zařízení do vany, z vany, krásně se s ním dá různě pojíždět," řekla Irena Kovaříková, vedoucí odlehčovací služby.

Zahradní slavnosti se zúčastnil i místostarosta Prahy 13, který zhodnotil dosavadní práci Diakonie.

"Ze strany MČ je to jedna z opravdu nejvýznamnějších sociálních aktivit v naší MČ, možná dokonce nejvýznamnější. A musím říci, že opravdu je z mého hlediska vhodná, protože jsme nikdy nezaznamenali nějaký rozpor nebo problém," řekl Petr Zeman, místostarosta MČ Praha 13.

Diakonie v Praze 13 mimo odlehčovací služby nabízí i denní a týdenní stacionář, kde poskytuje pomoc a podporu osobám s mentálním a kombinovaným postižením.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu