• Načítám...
>

V Praze 13 se koná festival volnočasových aktivit

  • 23. září 2019,
  • 9:55,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

7. ročník motivační přehlídky volnočasových aktivit v Praze 13 i letos představil řadu zajímavých a místy i kuriózních sportů. Třeba hřiště v Centrálním parku v Praze 13 ožilo ukázkami florbalu na invalidních vozících. Více už Kristýna Svobodová v reportáži.

Reklama

Festival volnočasových aktivit v Praze 13 i letos představil řadu možností jak v této MČ trávit volný čas. Na své si přišli sportovci všeho druhu. Organizátoři nezapomněli ani na handicapované spoluobčany a představili tak třeba florbal na invalidních vozících.

"Tento sport je hlavně určený pro všechny formy postižení, takže to mohou hrát i ti nejvíce postižení, není tam potřeba tolik síly do ruky. Na těch závodních vozících je přídavné zařízení, kterým hraje brankář, který nemůže pořádně hýbat rukama. Potom jsou normálně hokejky, které mají buď uvázané nebo je drží v ruce," řekl Jiří Táborský, hráč a trenér.

Florbalový miniturnaj se odehrál v Centrálním parku na provizorním hřišti vedle kuželkárny. Hráči tedy představili nově vznikající typ hry, který místo klasické sestavy 4 v poli a 1 v bráně hráli pouze 2 na 2.

"Vzniklo to jako turnaj s názvem 2 on 2 challenge. Je to tak, že hrají 2 hráči proti dalším 2 hráčům. Je to takové změření individuálních dovedností. Je to takové zajímavé poměření sil," řekla Michaela Brabcová, hráčka.

"My, jako radnice, podporujeme nejen to, že si tady mohou zahrát, ale podporujeme i finančně. Nedávno jsme zrovna schvalovali pro tento druh sportu a tento klub 100 tisíc korun z radnice, protože nejenom provozovat ten sport vůbec není levné, ale samozřejmě ty vozíky, na kterých se hraje, jsou absolutně speciální. To nejsou vozíky, na kterých pak běžně mohou jezdit," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Festival volnočasových aktivit v Praze 13 potrvá až do 8. října. Program jednotlivých aktivit můžete najít ne webových stránkách MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu