• Načítám...
>

ZŠ Klausova má unikátní sportoviště

  • 8. října 2019,
  • 17:44,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

Novým víceúčelovým hřištěm se může pochlubit ZŠ Klausova ve třinácté městské části. Původně nevábný venkovní prostor se totiž díky finanční podpoře tamní radnice proměnil v multifunkční školní sportovní areál.

Reklama

Nové doskočiště na skok daleký nebo molitan na skok vysoký. To jsou novinky, které budou moci na svém školním hřišti nově využívat žáci ZŠ Klausova v MČ Praha 13. Ve zcela nové moderní sportoviště se totiž za poslední 4 měsíce proměnil částečně i před zraky místních žáků dříve neutěšený venkovní prostor s jedinečným výhledem. Areál se tak dočkal slavnostního otevření. Nechyběl zpěv, hudba ani tanec. O různé prvky pro pohybovou průpravu zde opravdu nouze není.

"Jsou to takové unikátnější věci hlavně tím, že jsou úplně nové, takže možná tady jednou vyroste nějaký dobrý skokan a nebude to třeba žádný žabák," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Právě MČ se na výstavbě hřiště finančně významně podílela. Rekonstrukce vyšla na zhruba 5 milionů korun a z radnice také míří tato přání.

"Co nejvíce strávených hodin, hlavně tedy bez úrazů. A také aby toto hřiště bylo využíváno v odpoledních hodinách veřejností," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

"Zejména tomu hřišti, aby vydrželo takto pěkné ideálně co nejdéle, aby se na něm nepodepsali vandalové," řekl David Vodrážka.

Nejedná se jen o víceúčelové hřiště ve formě míčových her. Kromě tenisu zde mohou děti, co se tělesné aktivity týká, doslova experimentovat.

anketa

"Já jsem z toho úplně nadšený, protože když jsem sem nastupoval jako ředitel před 2 lety, tak to byl jeden z mých hlavních cílů. Na tomto krásném místě s výhledem na Prokopské údolí nechat vybudovat takové hřiště," řekl Petr Neuvirt, ředitel ZŠ Klausova.

Sportoviště při ZŠ Klausova patřilo na území MČ k těm, která si už rekonstrukci zasloužila. A podle reakcí dětí se opravdu povedla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu