• Načítám...
>

Praha 13 oslavila Den stromů

  • 15. října 2019,
  • 8:37,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Zasazením stromu a programem pro děti a dospělé oslavili s předstihem v Praze 13 Den stromů. Ten se většinou slaví na jaře nebo na podzim a jeho datum není celosvětově jednotné a liší se podle klimatických podmínek a doby vhodné k sázení stromů v jednotlivých zemích. V České republice připadá na 20. října.

Reklama

Ve spolupráci s Lesy hl. m. Prahy připravila Praha 13 oslavu Dne stromů. Její součástí byl celodenní program určený nejen pro děti, ale i dospělé.

"Hlavně v dopoledních hodinách je to pro menší děti, tedy mateřské a základní školy 1. stupně. V odpoledních hodinách nám chodí většinou 2. stupeň a maminky s dětmi, senioři a také lidé, kteří jsou náhodou kolem. Cílem je děti seznámit s tím, aby měly přírodu rády. To je naším hlavním cílem. Aby se uměly chovat a aby si stromů vážily," řekla Eva Beránková, organizátorka.

"Je to opravdu oslava Dne stromů, která se koná celosvětově buď na jaře, nebo na podzim. U nás ten datum byl stanoven na 20., víceméně ale podle počasí. Prostě podle toho, kdy ty stromy lze sázet, tak si to nějakým způsobem upravujeme," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Pro návštěvníky bylo připraveno několik stánků s hrami. Ty byly zaměřené nejen na samotné stromy, ale i na práci se dřevem a další.

"Je to spolek Biodiverzita, který na to má moc hezké hry. Pak tady máme Lesy, kde mají ukázku živého zvířátka, tentokrát jsou to 2 ježci ze záchranné stanice. Pak si mohou zkusit, jaké to je být lesníkem a něco si vyrobit," řekla Eva Beránková.

Pro děti byla mimo jiné připravena soutěž formou kvízu o stromech. Součástí oslav bylo i zasazení dalšího stromu v Centrálním parku Prahy 13.

"Já myslím, že ten Centrální park si to zaslouží, každý strom je vítán a proto i sázíme ten strom. Čím jich bude více, tím lépe," řekla Marcela Plesníková.

MČ tak symbolicky přispěla ke slibu magistrátu vysadit do 8 let milion stromů na území metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu